publicmedia

Esti la serviciu? Află cum prevenim durerile de spate!

Recent, în emisiunea „Good Morning” prezentată de Adrian Iacob şi Anca Creţu, invitat special a fost kinetoterapeutul Alexandru Lefter, manager la Topkineto Recuperare Medicală, care le-a vorbit ascultătorilor de Impact despre cât de importantă este prevenirea apariţiei durerilor de spate.

De cele mai multe ori durerile sunt asociate profesiei pe care o avem, pentru că nu adoptăm o postură corectă. De asemenea, trebuie să fim atenţi la scaunul pe care îl avem în dotarea biroului, pentru că zona lombară are nevoie de un sprijin consolidat. Putem opta pentru cursuri de ergonomie, pentru a şti care este poziţia corectă faţă de computer. Privirea trebuie să fie fixată fix spre monitor, iar genunchii şi coatele ar trebui să fie la un unghi de 90 de grade.

Nu se recomandă să stăm cu laptopul în braţe, pentru că ochii privesc monitorul, dar spatele are nevoie de sprijin, astfel că zona cervicală se întinde. Dacă încep să apară durerile de gât trebuie să mişcăm capul la stânga şi la dreapta, însă umerii să rămână drepţi. Pentru prevenirea apariţiei herniei de disc, este necesar ca din când în când să ne întindem pe spate pe o suprafaţă rigidă, ducând genunchii la piept.

Foarte util este masajul terapeutic pentru prevenire.

Detalii despre Topkineto AICI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button