publicmediastiri

A murit Benone Sinulescu! Artistul avea 84 de ani

Benone Sinulescu a murit din cauza unei pneumonii

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, scrie Antena 3.

Conform sursei citate, el a murit din cauza unei pneumonii, care s-a agravat pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Benone Sinulescu fusese internat în spital duminică, dar problemele lui de sănătate s-au agravat de la o zi la alta, decedând joi în jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie care i-a fost fatală.

De altfel, cîntăreţul a fost internat în luna iunie după ce a fost găsit inconştient în casă de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze şi a fost chiar la o cinică de recuperare.

De această dată, organismul lui Benone Sinulescu a fost prea slăbit, iar medicii nu au mai reuşit să facă nimic. Potrivit soţiei artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputinţă, starea sa a fost din rău în mai rău.

Familia se pregăteşte acum de înmormântare, rămâne de văzut dacă se va face şi o autopsie, dat fiind faptul că a decedat în spital.

Artistul, născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, în comuna Siriu, din județul Buzău, și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micuţului Benone îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, de unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat şi în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 ani știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Benone Sinulescu lasă în urma sa o avere muzicală impresionantă, cu peste 100 de cântece.

Related Articles

Back to top button