stiri

Alegerile prezidentiale vor avea loc pe 15 septembrie

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 15 septembrie, iar al doilea, dacă va fi necesar, pe 29 septembrie. Decizia a fost luată ieri de coaliţia de guvernare, care a renunţat, totodată, la organizarea scrutinului europarlamentar în decurs de două zile pentru românii din afara ţării.

Iniţial coaliţia de guvernare dorea să organizeze alegerile europarlamentare în două zile pentru românii din afara ţării, dar ieri a renunţat la această variantă, pentru că ar fi încălcat dreptul constituţional al românilor din interiorul ţării, care ar fi votat o singură zi. De asemenea, potrivit unor surse politice, coaliţia a decis să prelungească funcţionarea secţiilor de votare până la orele 22:00 şi nu 21:00, cum era până acum, iar în unele cazuri se poate prelungi până la ora 24:00, dar nu mai mult, deoarece este vorba de comasarea unor alegeri.

Reamintim că alegerile europarlamentare vor avea loc împreună cu cele locale, pe data de 9 iunie.

În perioada următoare coaliţia se va reuni pentru a completa lista comună a PSD şi PNL pentru alegerile europarlamentare şi tot cele două partide vor căuta să găsească şi un candidat comun pentru funcţia de primar general al Capitalei şi probabil la Sectoarele 1 şi 2. În rest, cele două partide vor avea candidaţi proprii la alegerile locale.

Related Articles

Back to top button