featuredIașiiasistiriȘtiriUncategorized

Alertă din cauza numărului mare de pacienţi diagnosticaţi cu gripă sau viroze respiratorii

Alertă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași, din cauza numărului mare de pacienţi diagnosticaţi cu gripă sau viroze respiratorii. Conducerea unităţii medicale ia în calcul impunerea unor măsuri în ceea ce priveşte vizitele.

Medicii infecţionişti recomandă să evităm aglomeraţiile şi să purtăm mască, pentru a preveni răspândirea gripei şi infecţiilor respiratorii acute.

“Începând cu noul sezon gripal, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, am îngrijit peste 190 de pacienţi, dintre care 30 au fost copii. În momentul de faţă avem în îngrijire 40 de pacienţi care prezintă suspiciune de îmbolnăvire cu gripă, fiind confirmat diagnosticul atât prin teste rapide cât şi prin PCR. Ei au diagnosticul de gripă clinică. Ca şi măsuri de prevenţie, recomand populaţiei vaccinarea antigripală. Nu este târziu nici în momentul de faţă. Sigur, spiritul civic trebuie să ne caracterizeze astfel încât atunci când prezentăm simptome de viroze respiratorii, adică ne curge nasul, avem dureri în gât sau avem febră, şi circulăm prin zone aglomerate, este bine să purtăm masca de protecţie. Este important ca la orice modificare în starea de bine a organismului, să ne prezentăm în cazul triajului spitalului de Boli Infecţioase pentru consult de specialitate, analize de laborator, analize radiologice”, declară Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași.

Related Articles

Back to top button