BacăubotosaniBotoșaniBrașovBusinesscampulungConstanțafalticenifeaturedGalațigura humoruluiGura HumoruluiiasiIașiMureșNeamțpascaniradauti-siretstiriȘtirisuceavaSuceavaTimișUncategorizedvatra dornei

ANAT: ”Eliminarea voucherelor de vacanță va aduce recesiunea în turismul românesc”

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) trage un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea eliminării sau suspendării voucherelor de vacanță, atrăgând atenția asupra unui impact devastator asupra industriei turismului din România.

ANAT avertizează că această decizie guvernamentală ar putea aduce recesiunea în turism și ar putea arunca sectorul cu cel puțin 10 ani în urmă.

Potrivit comunicatului ANAT, eliminarea voucherelor de vacanță sau înlocuirea acestora cu bani ar putea determina o scădere dramatică de 35% – 50% a încasărilor din turismul intern. Mai exact, 20% dintre beneficiarii actuali ai voucherelor de vacanță nu și-ar mai permite să plece în vacanță, iar alți 20% ar opta cel mai probabil pentru destinații străine.

În plus, eliminarea voucherelor de vacanță ar putea afecta negativ unitățile de cazare și restaurantele, reducând cererea pentru serviciile lor, și ar pune presiune asupra angajaților din sector.

Related Articles

Back to top button