featuredstiriȘtiriUncategorized

Încă o arestare în dosarul președintelui CJ Vaslui

Tribunalul Vaslui a decis arestarea preventivă a expertului Radu Judele, care a realizat expertiză tehnică a lucrărilor la „Drumul strategic Bârlad-Laza-Codăeşti”.

Radu Judele este acuzat de luare de mită și trafic de influență, pentru că ar fi luat, în martie și aprilie 2023, o mită în valoare totală 714.000 de lei, de la același om de afaceri căruia și președintele Consiliului Județean Vaslui i-ar fi solicitat bani pentru a-i achita facturile la timp.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de peste 1.000.000 lei de la un om de afaceri.

Banii reprezentau 10% din valoarea unui contract de reabilitare și modernizare a unor drumuri din județul Vaslui, din fonduri europene.

De asemenea, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, va emite ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, dacă vor fi îndeplinite condițiile.

Dumitru Buzatu a fost exclus și din PSD, astfel băcăuanul Dragoș Benea va prelua organizația județeană PSD Vaslui.

Reamintim, ca în urma arestării lui Dumitru Buzatu, fosta sa soție, senatoarea PSD Gabriela Crețu, a fost suspendată din partid.

De asemenea, fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Related Articles

Back to top button