stiri

Astazi se alege rectorul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi

Pentru funcția de rector al celei mai mari universități ieșene, „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) s-au înscris și cei mai mulți candidați de până acum, șase la număr.

Este vorba de actualul rector professor Tudorel Toader, prof. univ. dr. Tudor Luchian – din cadrul Facultății de Fizică; prof. univ. dr. Mihaela Onofrei –Facultătea de Economie și Administrarea Afacerilor; prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa –Facultății de Economie, conf. univ. dr. Adrian Muraru – Fac de Filosofie și Științe Social-Politice și prof. univ. dr. Liviu George Maha –Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Cu excepția actualului rector, Tudorel Toader, doar Adrian Muraru a mai candidat în 2016 pentru cea mai importantă poziție.

Rectorul de la Cuza va fi desemnat prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul UAIC, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată și al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților.

Foto: bzi.ro

Related Articles

Back to top button