stiri

Audieri in dosarul Eternitatea Cicoarei

Procurorii DNA au descins ieri la sediul Primariei municipiului Iasi.
Dosarul deschis de procurorii anticorupţie vizează un schimb de terenuri între municipalitate şi o firmă apropiată de liberali. Primăria a luat 1000 de mp lângă Cimitirul „Eternitatea” şi a cedat 3.000 mp în Cicoarei.
Astfel, au fost facute 11 percheziţii (la Primărie, la domiciliul unor persoane fizice şi la sedii de firme.
Dupa descinderi, procurorii au chemat la audieri pe primarul Mihai Chirica, functionari din primarie si consilieri locali printre care Eduard Boz, dar si pe Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi
Ancheta declansata de DNA București este coordonata de procurorul Andreea Nica fost procuror la serviciul teritorial Iași
De menţionat faptul că această cercetare nu vizează activitatea primarului Mihai Chirica, ci a instituțiilor Primăriei și Consiliului Local, dosarul fiind deschis in REM.

 

Procurorii DNA fac percheziții joi dimineață la sediul Primăriei Iași, într-un nou dosar de corupție vizând fapte din anul 2019. De asemenea, au loc descinderi la alte 11 adrese – locuințe ale unor persoane și sedii de firme. Reamintim că primarul liberal Mihai Chirica, aflat la al doilea mandat, a fost pus recent sub urmărire penală de către DIICOT într-un dosar vizând o afacere cu un teren din centrul orașului, el susținând că este nevinovat și are “conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu.

 Primarul Iașiului, Mihai Chirica, spunea că nu are nicio calitate în acest dosar și că dosarul ar viza un schimb de terenuri, iar reclamația ar fi fost făcută de un fost consilier PNL.

  • “Este o acțiune a DNA București pentru perioada 2005-2018. Sunt primarul în funcție, trebuie să acord tot sprijinul. Nu am nicio calitate și nici foarte multe detalii. (…)
  • Bănui că sunt reclamații făcute unii față de alții ori față de instituții. Probabil că este legat și de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă Cimitirul Eternitatea. Ar fi fost o reclamație a unui consilier de atunci al PNL.
  • Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a susținut Mihai Chirica.


DNA a anunțat că procurorii fac cercetări într-un dosar care vizează suspiciuni de corupție și asimilate celor de corupție, care ar fi fost comise în cursul anului 2019. În acest caz, joi dimineață au loc percheziții domiciliare la 11 adrese din județul Iași, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând locuințele unor persoane fizice și sediile unor firme, a transmis DNA.


Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituția publică la care au loc descinderile este Primăria Iași.


Surse apropiate anchetei au declarat pentru “Ziarul de Iaşi” că se ridică documente de la Serviciul de Cadastru al Primăriei Iași.


Conform reporteris.ro, ancheta ar viza un schimb de terenuri realizat în 2019 de Primăria Iași cu doi oameni de afaceri care dețineau o suprafață în coasta Cimitirului „Eternitatea”. Ei ar fi primit la schimb 3.000 de metri pătrați în cartierul Cicoarei. Schimbul de terenuri a trecut de patru ori prin Consiliul Local până a fost votat, potrivit reporteris.ro.

surse Hotnews, ziarul de iasi, reporteris.ro topiasi.ro, dezvaluirea.ro

Related Articles

Back to top button