stiri

AUDIO. La Suceava dascalii protesteaza in strada. Greva generala din invatamant continua

Greva generală din educație continuă, după ce sindicatele au respins oferta guvernului. Anunțul a fost făcut în Piața Victoriei, unde mii de angajați din învățământ au protestat in strada.

La Suceava, dascalii vor fi prezenti pe esplanada Casei de Cultură din municipiu, unde vor protesta

Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, profesor Giani Leonte a declarant ca Suceava se alătură tuturor județelor și iese în stradă.

Liderul ASI Suceava, Giani Leonte

 

Dascalii vor majorarea salariilor, insa purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că salariile vor crește când va fi definitivată legea salarizării, adica la jumatatea lui iulie. In plus, Guvernul își menține oferta cardurilor cu prime, propunere respinsa de catre sindicatele din educatie

Guvernul nu a venit cu o nouă ofertă, ci a reiterat propunerile făcute la negocierile anterioare, adică prime pe carduri speciale pentru toți salariații.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al executivului a declarat ca ar fi vorba de  1.000 lei pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar, în luna iunie, urmând ca în luna octombrie a acestui an, pe același card să fie încărcată suma de 1.500 lei, din care 500 lei reprezintă suma forfetară, iar diferența de 1.000 lei sunt bani pentru susținerea activității didactice, activităților curente de lucru.

În ceea ce privește personalul nedidactic, în lunile iunie și octombrie vor fi încărcate pe același tip de carduri sumele de 500 lei în luna iunie și alte 500 lei în luna octombrie.
Dan Cărbunaru a mai precizat că până pe 15 iulie va fi gata noua lege a salarizării, în care vor fi incluse creșterile salariale cerute de angajații din învățământ

Related Articles

Back to top button