campulungfalticenigura humoruluipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

[AUDIO] Medicii veterinari suceveni protestează

Colegiul Medicilor Veterinari Suceava a organizat astăzi, 9 noiembrie 2020, o pichetare a sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și au acuzat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că nu respectă contractele încheiate cu medicii veterinari de liberă practică.

Totodată, medicii veterinari suceveni solicită majorarea tarifelor pentru serviciile prestate populaţiei.

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, Petrea Dulgheru, declară că ANSVSA nu a efectuat plăţile aferente lunilor august-septembrie 2020 către beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acţiunile contractate.

El spune că medicii veterinari de liberă practică care au contract cu statut sunt „infanteria grea” a medicinii veterinare din România.

„Ei asigură asistența în teritoriu, ei supraveghează bolile care se transmit de la animal la animal, supraveghează bolile care se transmit de la animal la om și noi avem în curte foarte multe coronaviroze în cursul timpului și acum încep să scoată colții. Supraveghează și siguranța alimentelor pentru că orice produs trebuie să provină de la un animal sănătos”, mai spune Petrea Dulgheru.

El declară că dacă România nu are nevoie de medici veterinari să o spună și a adăugat că banii pentru medicii veterinari sunt, dar că serviciul economic din ANSVSA refuză să îi dea.

[Audio] Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava:

Related Articles

Back to top button