botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Autoritățile implicate în proiectul drumului rapid Suceava–Vatra Dornei–Bistrița–Dej s-au întâlnit la Gura Humorului

Traseul viitoarei centuri a orașului Gura Humorului a fost parcurs ”la pas”

Ieri, 6 octombrie 2021, Primăria Gura Humorului a fost gazda unei întâlniri între autoritățile implicate în proiectul ce vizează viitoarea centura a orașului Gura Humorului, centură ce va face parte din Autostrada Nordului (Vatra Dornei – Suceava). Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au prezentat variantele posibile cu privire la drumul rapid Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej.

Au fost prezenți reprezentanți ai firmei care se ocupă de proiectarea centurii orașului Gura Humorului și ai firmei care execută restul traseului drumului rapid, precum și primarii localităților pe teritoriul cărora se desfășoară ruta ocolitoare, Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa. De asemenea, au participat reprezentanții Delgaz Grid, Transgaz, Apele Române, Cadastru, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Forestieră, Direcția Silvică Suceava, Direcția Arii Naturale Protejate și ACET.

Au fost prezentate si discutate variantele posibile, apoi s-a efectuat o deplasare în teren pentru clarificări. Au fost prezentate proiectele și s-a realizat și faza de teren cu parcurgerea la pas a traseului. Proiectantul are la dispoziție 7 luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens. În timpul parcurgerii la pas a traseului reprezentanții fiecărei instituții au preluat posibilele probleme care ar putea să apară la avizarea traseului.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la finalul întâlnirii, că își dorește să se accelereze întreaga procedură pentru realizarea rutei ocolitoare, având în vedere importanța deosebită a traseului, unde se înregistrează cele mai mari dificultăți de fluidizare a traficului.

“Am discutat despre tronsoanele Autostrăzii Nordului de la Vatra Dornei până la Suceava: pe tronsonul Vatra Dornei – Gura Humorului, drumul rapid va fi realizat în regim de 100-110 km/h, iar Gura Humorului – Suceava cu regim de viteză de 140 km/h. Cel mai dificil traseu este Vatra Dornei – Gura Humorului, unde, pe o porțiune de 55 km, 90% din traseu înseamnă viaducte și tuneluri”, a mai spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Related Articles

Back to top button