featuredIașiiasipascanistiriUncategorized

Partea „ieșeană” a Axei Suceava-Iași va fi gata la sfârșitul acestui an

Axa Iaşi-Suceava, unde ultimul segment de drum modernizat, Lotul 3 (Belceşti-Cepleniţa-Scobinţi-Lespezi), va fi gata până la sfârşitul acestui an, aşa cum prevedea proiectul iniţial.

Partea suceveană a Axa Iaşi-Suceava a fost mutată pe noul Program European de Transport şi, conform ultimei hotărâri adoptate de Consiliul Județean (CJ) Suceava, lucrările se vor încheia în decembrie 2024.

Primele două loturi „ieşene”, de la ieşirea din municipiu spre Breazu până la Belceşti, au fost recepţionate în cursul acestui an.

Acestor drumuri li se adaugă DJ 249D Prisăcani-Moreni, în diferite stadii de execuţie aflându-se alte 4 segmente de drum judeţean: Hermeziu-Vladomira, Bivolari-Traian-Spineni şi Popricani-Larga Jijia, precum şi DJ 249A, Mânzăteşti-Bosia.

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, a amintit de Centura uşoară de ocolire a municipiului Iaşi (73 km), încă în stadiul de documentaţie, în aşteptarea ultimelor avize înainte de obţinerea unei finanţări pentru execuţia propriu-zisă prin noul POR 2021-2027.

Related Articles

Back to top button