BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiiasiIașiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiuȘtiristirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Fostul șef CNAS, Andrei Baciu, al patrulea suspect în dosarul vaccinurilor anti-Covid

Andrei Baciu a demisionat de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Facebook.

Andrei Baciu, fost preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, a fost chemat la DNA în dosarul vaccinurilor.

El și-a anunțat demisia, invocând ”informaţiile apărute în spaţiul public” și anume ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie.

În postarea de pe Facebook, Andrei Baciu precizează că, prin prisma meseriei de medic, a pus mereu pe primul loc binele pacienților săi, iar această demisie este una de onoare, după ce numele său a apărut în dosarul în care sunt anchetați Florin Cîțu și foștii ministri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Fostul secretar de stat de la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, este al patrulea suspect în dosarul achizițiilor de vaccinuri din pandemie.

Dintre cei patru suspecți cercetați în dosarul achizțiilor de vaccinuri, Andrei Baciu ar putea avea situația cea mai ușoară, câtă vreme procurorii DNA îi reproșează doar că ar fi susținut în Executiv memorandumul făcut de predecesorul său, Vlad Voiculescu, ce ar fi stat la baza unei achiziții suplimentare de seruri, considerată a fi nejustificată și păguboasă pentru buget. Și, ținând cont de faptul că a petrecut mai bine de patru ore în audieri, nu este exclus ca declarația fostului secretar de stat de la Ministerul Sănătății să cântărească greu în economia acestui dosar.

La audierea lui Andrei Baciu au fost prezenți și avocații fostului ministru Vlad Voiculescu. Pentru acuzația de abuz în serviciu cu grave consecințe, Andrei Baciu riscă până la zece ani de închisoare, dar și interdicția de a mai ocupa o funcție publică.

Related Articles

Back to top button