BacăubotosaniBotoșaniBrașovcampulungConstanțaEducațiefalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretstiriȘtiriSuceavasuceavaTimișUncategorizedvatra dornei

Bursele elevilor vor fi acordate abia în noiembrie

Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial.

Ministerul Educației anunță că elevii vor primi bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie abia peste două luni, și anume pe 15 noiembrie.

Printre noutățile anunțate este faptul că bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional

În privința burselor sociale, acestea se vor acorda tuturor elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

Related Articles

Back to top button