stiri

Campanie electorala. Candidatul PSD Gheorghe Soldan: “La Suceava, sistemul de sanatate a ajuns la Urgente si nu este bagat in seama”

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a declarat că în județ sistemul de sănătate a ajuns la Urgențe și nu este băgat în seamă.

El arată că în fruntea listei de priorități ale administrației județene trebuia să se afle de mult una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de sănătate din Suceava, respectiv supraaglomerarea din Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava.

Zilnic, sute de pacienți așteaptă ore în șir pentru a fi consultați, în timp ce personalul medical, depășit numeric

Ghe Soldan a spus ca planul sau și al echipei PSD este să organizeze în primă fază , zece centre de permanență, în comunitățile mari, distribuite în tot județul, centre care vor funcționa în dispensare construite prin PNDL 2 și care vor fi dotate cu aparatură de investigații medicale.

Comunicat de presa:

“Când sistemul de sănătate ajunge la Urgențe și nu este băgat în seamă…

În fruntea listei de priorități ale administrației județene trebuia să se afle de mult una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de sănătate din Suceava: supraaglomerarea din Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Zilnic, sute de pacienți așteaptă ore în șir pentru a fi consultați, în timp ce personalul medical, depășit numeric, se zbate să facă față avalanșei de cazuri.

Acesta este și motivul pentru care medicii tineri urgentiști nu aleg Spitalul Județean Suceava, având de suferit atât sistemul medical, cât și sucevenii.

La UPU Suceava sunt doar zece medici urgentiști care trebuie să gestioneze un flux de peste 300 de pacienți zilnic, un efort copleșitor.

În mod normal, ar trebui să fie cel puțin 20 de medici urgentiști.

Situația este critică și la Pediatrie UPU, așa-numitele „urgențe copii”, unde lipsesc gărzi și sunt compensate de aceiași puțini medici de la urgențele pentru adulți. Și dacă vă imaginați că doar sala de așteptare pentru adulți este mereu plină, cea destinată copiilor are și ea scaunele ocupate aproape tot timpul.

Nu mai puțin de 1.280 de copii au ajuns de la începutul acestei luni și până ieri la Pediatrie UPU. În doar 15 zile.

În aceste condiții, nu e de mirare că nimeni nu se înscrie pe posturile de medic urgentist la UPU Suceava.

Mulți dintre noi știm prea bine haosul de la Urgențe.

Mai puțin cei din conducerea județului, altfel nu îmi explic cum, de ani de zile, nu se preocupă să remedieze această problemă majoră.

În schimb, o dată la patru ani, „construiesc spitale”. Doar din declarații.

Dragi suceveni, este timpul să trecem de la discursul politicienilor expirați la prioritizarea cu adevărat a sănătății în județul Suceava.

Unul dintre obiectivele mele în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava va fi eficientizarea sistemului medical.

Punem la punct infrastructura medicală în județ, aducem cadre medicale suficiente și ne asigurăm că fiecare sucevean poate fi bine tratat în comunitatea în care trăiește.

Mă gândesc aici și la pacienții din mediul rural, pentru care distanța mare față de oraș, lipsa unui mijloc de transport, pe lângă problemele de sănătate care îi apasă, sunt probleme deloc de neglijat.

Planul meu și al echipei mele este să organizăm și să punem la punct în primă fază zece centre de permanență în mediul rural, în comunitățile mari, distribuite în tot județul, centre care vor funcționa în dispensare construite prin PNDL 2 și care vor fi dotate cu aparatură de investigații medicale.

Discutăm cu Casa Județeană de Sănătate, cu Ministerul Sănătății, aducem toți factorii de decizie la aceeași masă, facem o strategie, un plan de lucru și trebuie să funcționeze.

În acest mod, vom degreva UPU Suceava de numărul mare de pacienți, cazurile care nu sunt considerate urgențe medicale fiind preluate/direcționate către aceste centre de permanență, care vor funcționa în afara orelor normale de program și în weekenduri și vor oferi servicii medicale pentru urgențe minore.

Angajamentul meu este clar: să transformăm sistemul de sănătate din Suceava într-un model de eficiență și accesibilitate.

Departamentului de Comunicare al Partidului Național Liberal Suceava a transmis un comunicat de presa in contextual campaniei electorale”

PSD Filiala Suceava, CMF 21240002

Related Articles

Back to top button