stiri

Campanie electorala. Marius Ostaficiuc: “AUR propune construirea a trei centuri principale”

Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași a declarat ca Centrele urbane ale județului Iași au nevoie de șosele ocolitoare, de rute care pot degreva traficul sugrumat de pe drumurile principale.

Alianța pentru Unirea Românilor propune construirea a trei centuri principale, la Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Pașcani, proiecte care vor fi asumate de către Consiliul Județean Iași odată cu preluarea noului mandate.

Ostaficiuc a precizat ca centura de la Podu Iloaiei poate fi finanțată urgent prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Candidatul AUR spune ca centurile din Târgu Frumos și Pașcani, cea conectată la A7, pot intra pe Programul Transport și Programul Operațional Regional al Uniunii Europene, exercițiul 2021-2027.

“Toate cele trei centuri trebuie finanțate cu prioritate din mixul fonduri proprii-fonduri guvernamentale-credite, urmând ca valoarea lor finală să fie decontată din bani europeni. Prețul total estimative ar fi de 60 milioane euro. Sunt obiective realizabile, obiective de care au nevoie ieșenii și pe care AUR le va duce la îndeplinire.”

Related Articles

Back to top button