campulungfalticenifeaturedgura humoruluiGura Humoruluiradauti-siretstiriȘtiriSuceavasuceavaUncategorizedvatra dornei

Noi investiții la Pârtia Rarău din Câmpulung Moldovenesc

Din vară, e posibil ca la Pârtia Rarău să existe o tiroliană cu o lungime de 3 kilometri. Se mai pregătesc un balon cu aer cald, o praștie umană, o nouă parcare, inclusiv pentru rulote, și un restaurant cu o arhitectură asemănătoare cu cea din zona Alpilor.

După ce vremea din această iarnă a ținut Pârtia Rarău mai mult închisă, la Câmpulung Moldovenesc se pregătesc cateva investiții pentru a atrage turiștii în celelalte anotimpuri.

Primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, declară că a prins deja sume suficiente pentru a începe noi investiții în zona turismului pe perioada estivală.

”Deja, licitația pentru tiroliană a fost luna trecută, acea investiție privată pe care o va face un constructor în zona Rarăului, mai exact pe linia gondolei de la partia Rarău în lungime de 3 kilometri. Deja, constructorul este în faza de proiectare. Are termen două luni de zile pentru proiectare și trei luni pentru execuție. Să sperăm că pană în vară vom avea această atracție turistică foarte importantă”, spune Mihăiță Negură.

”La pachet cu această tiroliană s-au scos o praștie umană amplasată pe stanca de la 1.200 metri și un balon cu aer cald. În afară de aceste trei atracții, noi vrem să dăm drumul la acel restaurant pe care primăria l-a proiectat și îl construiește din bugetul local. Nu în ultimul rand, am discutat cu un proiectant să proiectăm acel bob metalic pe care mulți turiști l-au văzut și în alte zone și, deja, începem lucrările la un drum care va ajunge pană la mijlocul partiei. Intenția noastră este de a amenaja acolo o parcare cu cel puțin 300 de locuri și o locație pentru cei care vin cu rulote. Primăria va asigura rețelele de apă și rețelele electrice. Această parcare va fi amplasată undeva la 1.000 de metri altitudine, astfel încat turiștii din zona respectivă să intre pe traseele turistice de pe Rarău”, mai spune Mihăiță Negură.

Despre resturantul de la baza partiei de schi, primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a afirmat că investiția este destul de consistentă.

”Ajunge undeva la 900.000 de euro, dar am ținut să fie într-o arhitectură montană, astfel încat să nu fie nici o diferență între restaurantele din zona Alpilor sau în Tirol și cel de la Campulung”, susține Mihăiță Negură.

Pentru tiroliană, balon și praștia umană Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc concesionează terenul, iar firma care va caștiga licitația va plăti o redevență.

Related Articles

Back to top button