iasipublicmediastiri

Caravana gustului a început la Iași

Sub egida Festivalului internațional de vin & gastronomie Vin La Cultură, Caravana Gustului este o călătorie în lumea brânzeturilor și a asocierilor perfecte. Startul a avut loc joi, 25 aprilie, la Iași, iar caravana urmează să  străbată întreaga țară, lansând invitația către căutarea și înțelegerea gustului, în 12 orașe din România.

La prima ediție a Caravanei gustului din 2024, în Iași, căutătorii gustului perfect au experimentat asocieri inspirate de brânzeturi, vinuri și uleiuri de măsline.

Brânzeturile Hochland maturate în Salina Praid, în trei variante – cremos, alintată cu vin și natur – și cele Parmigiano Reggiano, maturate de la 26 la 120 de luni, dar și uleiurile de măsline, au fost în prim plan la primul eveniment de degustare al Caravanei, alături de dialogurile inspirate, motiv de cunoaștere și educație.

Caravana gustului este o călătorie în toată țara, cu evenimente de degustare în 12 orașe din România. Alături de producători consacrați, „Vin La Cultură” lansează tuturor o invitație la descoperirea calității gustului prin  parcurgerea ghidată a labirintului senzațiilor.

Pentru că evenimentul Vin la Cultură are loc la Iași, în perioada 17-19 mai, Caravana gustului are punctul de start tot în acest oraș. Vom continua spre Bistrița, Cluj, Oradea, Arad Timișoara, Dorohoi, chiar și Jimbolia. La fiecare degustare, vom fi însoțiți de brânzeturile Hochland și Parmigiano Reggiano, vinurile atent alese și uleiurile de măsline” – Marian Timofti, Președinte Federația Națională a Degustătorilor Autorizați.

Prin Caravana gustului, publicul este educat în spiritul creșterii exigenței asupra conceptului de „calitate”, subînțeles ca o „garanție controlată” a senzațiilor gustative, ce conduc cu mai multă seriozitate și fără greșeală la un raport corect dintre produs și conținutul etichetei acestuia.

Seria de evenimente care debutează în această seară are ca scop educarea gustului consumatorilor, astfel încât aceștia să înțeleagă și să aprecieze calitatea produsului și tipurile de asociere care oferă senzația deplină, acel gust memorabil și ușor de recunoscut. Ne propunem să continuăm proiectele pe care le organizăm sub egida Festivalului internațional de vin & gastronomie „Vin La Cultură” cu două evenimente anuale de amploare și degustări lunare de brânzeturi maturate, vinuri, uleiuri de măsline, cafea, apă minerală și nu numai. Toate, pentru educarea consumatorului și, nu în ultimul rând pentru alinierea ofertei producătorilor”, a declarat Gabriel Toma, gastronom.

Despre Festivalul internațional de vin & gastronomie, „Vin la Cultură” Ediția 2024 a Festivalului Vin La Cultură – festival de vin și gastronomie are loc la Iași, în perioada 17-19 mai 2024, la Foom by Nemțeana, Lăpușneanu, nr.3.

Evenimentul aduce împreună oameni pasionați de gustul vin și asocierile ideale, de cultură și de viață frumoasă. Pagina evenimentului: Vin La Cultură www.vinlacultura.com

Despre Federația Națională a Degustătorilor Autorizați 
Caravana Gustului și Vin La Cultură sunt evenimente inițiate și organizate de Federația Națională a Degustătorilor Autorizați, un instrument puternic care generează cel mai mare volum de informații de specialitate disponibil până acum pe piața românească.

Ai ratat evenimentul? Vom continua spre Bistrița, Cluj, Oradea, Arad Timișoara, Dorohoi, chiar și Jimbolia. La fiecare degustare, vom fi însoțiți de brânzeturile Hochland și Parmigiano Reggiano, vinurile atent alese și uleiurile de măsline!

Related Articles

Back to top button