campulungfalticenifeaturedgura humoruluiGura Humoruluiradauti-siretȘtiristirisuceavaSuceavaUncategorizedvatra dornei

Cazinoul Vatra Dornei se deschide oficial publicului de Ziua Bucovinei

Pe data de 28 noiembrie a.c., în ziua în care se împlinesc 105 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara, va fi redeschis Cazinoul Vatra Dornei.

Acesta se află în proprietatea Fundației Fondul Bisericesc Ortodox Român și va funcționa ca muzeu.

Pentru început, la Centrul Muzeal Cazinoul Băilor vor fi deschise câteva expoziții organizate de Muzeul Național al Bucovinei.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava au trimis deja invitații pentru evenimentul din 28 noiembrie a.c.

În invitațiile semnate de Înalt PreaSfinția Sa Calinic și de președintele Gheorghe Flutur se arată că primirea invitaților va avea loc între orele 10:30 și 11:00.

Slujba de sfințire este programată să aibă loc între orele 11:00 și 11:30, timp de jumătate de oră vor fi ținute discursuri, iar între orele 12:00 și 13:00 va fi o ședință solemnă a Consiliul Județean Suceava. Masa de prânz va fi urmată de un concert cameral.

În invitație mai scrie că edificiul a fost construit între anii 1896 și 1898, după proiectul arhitectului vienez Peter von Brang, iar în perioada 2019-2023 acesta a ”trecut printr-un amplu proces de restaurare și consolidare” cu ”sprijinul financiar considerabil al Uniunii Europene, al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și al Consiliului Județean”.

Informații despre Cazinoul Vatra Dornei vor putea fi accesate în curând pe Facebook, Instagram, TikTok și pe pagina palatuldornelor.ro.

Related Articles

Back to top button