stiri

Cerere de urmarire penala a fostilor ministri ai Sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, cererile de urmărire penală a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Cei doi sunt acuzati de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu

Administraţia Prezidenţială precizează că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

Pe 23 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Este vorba despre fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Dosarul vizează achiziţia vaccinurilor anti-COVID.

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat că deciziile privind achiziţia dozelor de vaccin în perioada pandemiei au fost adoptate în acord cu legislaţia din România.

 Liberalul a mai explicat, întrebat despre faptul că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spune că hotărârile au fost luat exclusiv de el, când era premier, fără a ţine cont de opinia Ministerului Sănătăţii, Cîţu a spus că „justiţia nu se face la televizor”, iar „documentele sunt la dosar”.

El a mai spus că le va cere liberalilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare şi că, în cazul în care ar fi deţinut vreo funcţie în partid, ar fi renunţat la orice funcţie, însă nu deţine nicio funcţie în PNL.

Plenul Senatului urmează să discute maine, 29 noiembrie, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, senator PNL.

Related Articles

Back to top button