stiri

CJ Suceava este obligat sa plateasca din bani proprii pentru transportul gratuit al elevilor

Consiliul Județean Suceava trebuie să aloce din bugetul propriu suma de 210.000 de lei pentru plata contravaloarea unor facturi, emise pentru transportul gratuit al elevilor în lunile martie, aprilie și octombrie 2021, în sumă de totală de 150 de mii de lei, precum și cheltuielile de judecată și dobânzile penalizatoare aferente acestora.

 Sumelor au fost stabilite în sarcina Consiliului Județean Suceava prin trei sentințe judecătorești definitive.

Banii vor fi alocați la ședința deliberativului județean din această lună.

 Secretarul general al județului, Petru Tănasă, a declarat că administrația județeană a fost obligată de instanță să achite contravaloarea acestor facturi deoarece contractele de delegare a gestiunii pentru transport public județean sunt încheiate de CJ, dar de fapt banii ar fi trebuit să fie acordați de Ministerul Finanțelor.

Suma totală care ar fi trebuit să fie alocată pentru transportul public al elevilor din județul Suceava care fac naveta este de aproximativ 3,6 milioane de lei, din care Ministerul Finanțelor nu a dat până acum nici măcar un leu.

Pentru recuperarea banilor, anul trecut Consiliul Județean a dat în judecată ministerul și luna trecută, la prima instanță, a câștigat.

Related Articles

Back to top button