stiri

Claudiu Tarziu l-a amenintat cu moartea pe Alexandru Muraru

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, l-a amenințat, marți, în timpul discursului susținut la moțiunea de cenzură, pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. „O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”, i-a spus liderul AUR lui Muraru, care a anunțat că va depune plângere penală la poliție.

„Este o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic”, spune deputatul Alexandru Muraru. „Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că reprezentanții AUR sunt neo-legionari! Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă”.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că „Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală.

„Membrii mișcării legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică. Ion Gheorghe Duca, prim ministru, Armand Călinescu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, economist și politician de stânga sunt câțiva dintre politicienii perioadei interbelice uciși cu bestialitate de către legionari”, a explicat deputatul.

Alexandru Muraru a anunțat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR.

„Voi depune o plângere penală prealabilă la Poliție pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formațiune politică a fost corect. Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă. Este unică în istoria Parlamentului României după 1990”.

Alexandru Muraru a criticat constant AUR, acuzându-i pe liderii partidului de extremism, xenofobie și antisemitism. În urmă cu trei zile, Alexandru Muraru a făcut plângere la procurorul general pentru instigare la violenţă şi a depus o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR, pe motiv că acest partid promovează caricaturi ale premierului Florin Cîţu prin asocierea acestuia cu Adolf Hitler.

Related Articles

Back to top button