botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Consiliul Județean Suceava suplimentează bugetul evenimentului „Serbarea de la Putna -150 de ani”

Suma alocată evenimentului a fost suplimentatată cu 131.750 lei, anunță Gheorghe Flutur

Consiliul Județean Suceava suplimentează fondurile pentru evenimentul „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal, realizat în parteneriat cu Mănăstirea Putna.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr. 60 / 29.04.2021 a fost aprobat Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Comuna Putna și Mănăstirea Putna, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”.

Potrivit Acordului de asociere, inițial a fost alocată Mănăstirii Putna suma de 646.000 lei din bugetul propriu al județului Suceava pentru finanțarea cheltuielilor ocazionate de organizarea și desfășurarea acțiunilor descrise în Acord.

”Întrucât amploarea manifestărilor și interesul publicului de participare la acțiunile aniversare au generat costuri suplimentare, la solicitarea Mănăstirii Putna s-a  propus  suplimentarea bugetului alocat cu suma de 131.750 lei. În mare parte sumele vor fi destinate cheltuielilor aferente reeditării Primului Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni, Putna, 1871”, declară Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Related Articles

Back to top button