stiri

Corpul de control va fi trimis la Scoala Populara de Arte

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a anunţat la finalul şedinţei CJ că va trimite Corpul de Control al instituţiei pentru a verifica dezvăluirile apărute în paginile “Ziarului de Iaşi” în privinţa Şcolii Populare de Arte (SPA) Iaşi. ZDI a relatat despre externalizarea serviciului de contabilitate contra unei sume mai mari decât oferta pieţei. Şeful CJ a ţinut să precizeze că e vorba de un contract încheiat de fosta conducere a şcolii.

Corpul de control şi auditul vor verifica toate cheltuielile făcute în ultimul timp la această instituţie

“În urma discuţiilor pe care le-am avut astăzi în executiv (al CJ, n.r.), am decis ca la Şcoala Populară de Arte «Titel Popovici» să trimit corpul de control al Consiliului Judeţean şi auditul pentru a face o cât mai bună informare a societăţii civile şi a plenului Consiliului Judeţean. Suntem foarte deschişi în ceea ce priveşte transparentizarea activităţii instituţiilor din subordinea CJ. Tot acest «dezmăţ» şi acel contract (de externalizare a serviciilor de contabilitate, despre care a relatat Ziarul de Iaşi, n.r.) este încheiat în 2019 de către fosta administraţie social-democrată a CJ. E firesc ca ieşenilor să le fie adus la cunoştinţă tot ce s-a întâmplat şi la Şcoala de Arte, şi la alte instituţii din subordinea Consiliului Judeţean”, a declarat Costel Alexe preşedintele administraţiei judeţului, la finalul şedinţei de plen de ieri. El a răspuns astfel singurei interpelări adresate în plen, formulată de Etienne Ignat, de la USR PLUS. “Asta îmi place la acest plen al CJ, că este foarte implicat, ceea ce e foarte bine”, a spus Alexe înainte să dea răspunsul de mai sus.

Conducerea şcolii a fost preluată la mijlocul lunii noiembrie de Vlad Baba, care ne-a declarat atunci că intenţia sa este să schimbe aspectul instituţiei. De altfel, primele măsuri luate au fost cele de dotare cu instrumente, aparatură şi material didactic – aşa cum s-a întâmplat la fiecare sfârşit de an –, dar şi cu materiale destinate renovării unor săli din căminul Liceului Tehnoton, unde funcţionează Şcoala Populară de Arte acum.

Totuşi, noul director nu a putut să ne răspundă la întrebarea dacă va prelungi contractul încheiat la sfârşitul lui 2019 cu o firmă de servicii de contabilitate, pentru care s-au plătit lunar 7.900 de lei. Acţionarul majoritar al firmei, Diana Geantimir, ne-a declarat că suma echivalează cu salariul de contabil-şef, post de conducere vacant. Totuşi, pe piaţa de profil, costul contractului se situează peste medie. În valoare totală de 94,8 mii lei (12 luni), contractul respectiv reprezintă 2/3 din totalul cheltuielilor pentru bunuri şi servicii din anul 2019.

Sursa Ziarul de Iasi

 

Vlad Baba a postat aseara pe Facebook un “Răspuns la atacurile care nu fac bine unei Școli de prestigiu cum este ȘCOALA DE ARTE IAȘI

Dacă îndrăznesc să am libertatea de a mă afirma, trebuie să îmi asum riscul de a nu fi aprobat. A îndrăzni să schimbi ceva “în sistemul de stat” este mai greu decât a realiza cel mai mare spectacol din lume. A îndrăzni să ai “nebunia” de a schimba TOT într-un sistem cu metehne și vechi obiceiuri (astăzi în 2021, când ne dorim cu toții să avem servicii culturale eficiente) mi s-a demonstrat că este foarte greu, dar de la viață am învățat că nimic nu este imposibil.
Totuși, de ce trebuie mereu să împroșcăm oamenii cu mizerii, minciuni, interpretări și invenții, să îi facem penali, fără a avea un fond real, în loc să ne ocupăm de singurul lucru ce merită atenția noastră”.

Related Articles

Back to top button