stiri

Costel Alexe nu are voie sa paraseasca tara

Preşedintele Consiliului Judeţean rămâne sub control judiciar. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondate atât plângerea depusă de Costel Alexe, cât şi cea înaintată de fostul director general al commbinatului Liberty Galaţi, Ioan Bogdan Grecu.

Inculpat de la sfârşitul lunii trecute într-un dosar în care el este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, iar Grecu de dare de mită şi delapidare, Alexe trebuie să se prezinte la organul de cercetare penală, la instanţă sau la poliţie oricând este chemat şi să-i informeze de îndată pe procurori dacă îşi schimbă locuinţa. De asemenea, el nu are dreptul să părăsească ţara sau să ia legătura cu inculpaţii şi martorii din dosar. Alexe va trebui să achite şi suma de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa este definitivă.

Alexe este acuzat că, în aprilie anul trecut, i-ar fi pretins în mod direct lui Grecu tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă ca beneficiu personal, în schimbul eliberării cu titlu gratuit de către Ministerul Mediului a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate de Liberty Galaţi pentru închiderea haldei de zgură. Liberty Galaţi ar fi livrat produsele respective, în cantitate totală de 22 de tone şi valoare de 103.000 lei.

Related Articles

Back to top button