stiri

Crosul Sucevei a ajuns la a IX-a editie

Crosul Sucevei – ediția a IX-a, revine în Piața 22 Decembrie din Suceava, duminica 26 mai.

Startul crosului este de la ora 16:00 și, în această cursă de alergare, se vor alinia cetățeni de toate categoriile de vârstă și gen.

Înscrierile se fac la cortul oficial amplasat în Piața 22 Decembrie, cu un act de identitate sau certificat de naștere, sambata 25 mai între orele 14:00-16:00, dar și în ziua crosului între orele 12:00-16:00.

Evenimentul beneficiază de o finanțare de 100.000 lei din bugetul local, din care se vor acorda inclusiv premii care constau în tricouri, rucsacuri, medalii, cupe, diplome, agende personalizate.

Traseul competiției pentru toate categoriile de vârstă pornește de pe Esplanada Casei de Cultură a Municipiului Suceava.

Pentru categoriile 11-55+ ani, traseul este compus dintr-o singură buclă și se va desfășura pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Nicolae Bălcescu. Acest traseu va fi semnalizat prin benzi de delimitare (garduri, balize de semnalizare amplasate la intersecțiile cu diverse străzi adiacente) și va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului.

Pentru categoriile de vârstă până la 10 ani, traseul scurt se desfășoară astfel: Piața 22 Decembrie – Restaurant Burger-Time, Prefectura Suceava (întoarcere buclă), Biserica Catolică, Muzeul Național al Bucovinei, Banca ING, sosire în Piața 22 Decembrie.

Crosul Sucevei este finanțat de municipalitatea suceveană încă din 2016, fie prin programul de finanțare nerambursabilă, fie prin contract de asociere, iar până acum au mai fost două ediții care s-au desfășurat în luna mai (cele din anii 2016 și 2021).

Related Articles

Back to top button