stiri

Curtea de Apel a respins acordul cu martorul principal din dosarul Flux

Incertitudinea în dosarul „Flux” se prelungeşte.

Magistraţii Curţii de Apel au respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii DNA şi martorul principal Gabriel Ghergheşanu.

Judecătorii au constatat că pentru una din acuzaţiile aduse lui Ghergheşanu răspunderea penală se prescrisese, iar acordurile de recunoaştere nu pot fi aprobate decât integral.

Dosarul „Flux” a plecat de la construirea de către SC Flux SRL a unui bloc cu 9 niveluri, în loc de 3, câte fuseseră autorizate.

Municipalitatea a emis certificatul de atestare a edificării, care confirma că noua construcţie respecta autorizaţia.

 Certificatul, semnat de primarul Mihai Chirica şi de viceprimarul de la acea vreme, Gabriel Harabagiu, a fost eliberat în baza verificărilor în teren efectuate de doi angajaţi ai Primăriei, Victor Gavriluţă şi Gabriel Ghergheşanu.

Aceştia nu au fost însă incluşi în dosarul principal întocmit de procurori, cazurile lor fiind disjunse. Gavriluţă este judecat separat pentru abuz în serviciu

 Lui Ghergheşanu, acuzat în plus şi de fals intelectual, procurorii i-au propus un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care urma să primească o condamnare la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, dar cu suspendare.

sursa ziaruldeiasi.ro

Related Articles

Back to top button