iasi

De la orfelinat, la Luvru. Povestea unui fotograf de excepție, într-un documentar

După ce a avut expoziții de fotografie la Luvru si la New York, ba chiar a vândut o imagine cunoscutei actrițe Angelina Jolie, Marius Florescu, un fotograf ieșean, a hotărât să facă un documentar despre copilăria dureroasă pe care a avut-o la orfelinat.

De la două luni, Marius a fost abandonat de către părinți, ajungând la casa de copii din Popricani, unde a suportat nenumărate abuzuri, bătăi și foamete.

În momentul de față, fotograful așteaptă avizele de la Primărie pentru a filma la Ciric, la Universitatea Cuza, într-un cămin studențesc și în tramvaie.

Related Articles

13 Comments

 1. Foarte frumos din partea acestui domn si totodata cu totii ar fi trebuit sa luam exemplu. Aviz amatorilor celor care provin din famili sa caste ochii bine si astfel n-ar fi rau ca massmedia sa promoveze astfel de valori si nu non-valori.

 2. Unde auzim si noi spectatorii interviul cu acest domn fotograf?…Se poate asculta sau… nu ne bagati in seama.

  Andreea. – Bucovina

 3. Va multumesc pentru raspuns si totodata am vrut sa mentionez “ascultatori” si nici-decum “spectatorii”.

  Andreea

 4. E tare omul si mai ales am tot respectul pentru dumnealui. Desi nu l-am cunoscut dar am aflat povestea domnieisale si tin sa ii transmit mult succes si sper ca si in editiile urmatoare sa-l mai auzim, dar tot impreuna cu moderatorul emisiuni Robert Ciobanu. Am ascultat interviul cu mare placere si am invatat cateva chesti de la d-l Florescu.
  Astept sa=l mai invitati la o alta editie.

  Eduard- Franta

 5. Va multumesc radio Impact FM ca l-ati avut invitat pe d-l Marius Florescu. A fost un subiect dar si o poveste impresionata in acelasi timp. As vrea sa-i dau un sfat d-lui ANdrei Ciobanu si anume sa faca posibil sa nu mai intrerupa pe d-l fotograf din discutie, deoarece atat invitatul cat si ascultatorul pierde cel mai important fir al povestiri fata de subiect. Nu l-am cunoscut personal pe acest domn fotograf dar personal, cand am auzit povestea am ramas impresionata si tot respectul pentru domnia sa. Astept cu nerabdare, atat eu cat si toata familia mea sa-l mai invitati pe d-l Marius Florescu pentru a ne povesti ale subiecte despre fotografie.

 6. Buna ziua,

  Tot sa mai invitati astfel de oamenii, ca de exemplu pe acest domn Marius Florescu si nu alti gainari care invadeaza internetul asa numiti fotografi comerciali dar nu au nicio legatura cu arta fotografia. Personal, l-am ascultat pe Marius Florescu, care intr-adevar e un fotograf modest si foarte exceptional. Si astfel totii de cei bani gata sa ia exemplu de la acest om si nu ar fi rau daca intervine cineva cu o sponsorizare. Ti-ai gasit… romanul sa faca acest lucru.
  As vrea sa-i multumesc si lui Andrei Ciobanu pentru ca l-a avut invitat pe d-l Marius Florescu, fotograf de profesie si sa auzim un alt subiect extrem de interesant.

  Alexandru Canea- Suceava

 7. O intrebare de la imapct fm… unde auzim si cand se difuzeaza interviul de la radio cu d-l Marius Florescu?!… Desi nu am reusit sa-l ascult dar am auzit ca niste prieteni mi-a povestit dspre dumnealui care e si profesor. Imi este profesor la criminalistica.
  Va felicit d-le profesor.

  Octav Mitilelu- Bacau (dar locuiesc in chirie iasi)

 8. L-am ascultat pe Marius, care fiind fost coleg de munca. Este un om deosebit si merita toate respectele mele atat din partea mea cat si din partea familii mele. V-as ruga sa-l mai invitati la o alta editie si sunt convinsa ca oamenii de calitate abia asteapta sa asculte cu mare placere un asemenea om in viata care a razbit pentru a avea astfel de realizarii.
  Tot respectul din partea mea draga Marius si iti doresc mult succes in toate proiectele tale.

  Irina Apostu- Suceava

 9. Intamplator, am schimbat frecventa de pe radio Iasi pe acest post Impact Fm si auzind interviul cu acest domn, care dupa voce imi pare cunoscut ca fiind profesor si totodata tin sa-l felicit pentru realizarile pe care le are domnia sa pe plan profesional. As vrea sa aduc multumiri dvs pentru ca a fost posibil ca un astfel de invitat sa fie deschis asupra dvs dar si catre ascultatorii si imi doresc sa-l mai auzim. E un om cu inima buna dar foarte sensibil la tot ce inseamna frumos prin arta.

  Prof. Academician: Georgeta Ignes

 10. Buna ziua,

  Exista oare cineva din acest oras sa-l aprecieze cu adevarat pe acest om? Desi lumea e plina de invidie si nepasare, dar insa eu personal am citit povestea acestui domn si tin sa-l respect si ma bucur ca a reusit sa ajunga, unde multii dintre noi nu am facuto. Oamenii cu bani ce fac?!… Il sustin sau…. dar de fapt uitasem ca suntem in Romania si e plin de egoisti si nesimtiti. Cunosc cativa care au bani cu caruta dar nu dau un leu…. sau Loteria Romana, tot au banii in buget.
  Va respect d-l Marius si mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button