stiri

Deputat Mirela Adomnicai: “Veniturile false inscrise in buget, sunt principalul motiv pentru care s-au blocat toate investitiile din Romania”

 

În timp ce premierul vorbește despre bunăstare, fericire și creștere economică, românii sunt obligați să strângă cureaua și să plătească pentru deciziile halucinante ale actualului guvern.
După ce că am fost îndatorați până peste cap, prin împrumuturile de peste 50 de miliarde de euro contractate de Cîțu, acum aflăm din declarațiile fostului ministru al finanțelor că după primele 6 luni din guvernarea alianței PNL-USR-UDMR, lipsesc 13 miliarde de lei din veniturile preconizate pentru 2021.
Această ilegalitate flagrantă comisă de guvernul Cîțu la elaborarea legii bugetului, a ieșit la iveală odată ce liberalii au început să se certe înaintea congresului. Veniturile false înscrise în buget, sunt principalul motiv pentru care s-au blocat toate investițiile din România prin PNDL.
Ce face premierul Cîțu în tot acest timp? Negociază cu primarii, în încercarea disperată de a-și asigura președinția PNL, amăgindu-i cu o viitoare rectificare bugetară!
Pe fondul acestei găuri bugetare, asta nu va face decât să adâncească criza și să le creeze aleșilor locali iluzia că-și vor putea finanța investițiile la nivel local. În realitate, nu este vorba decât despre noi promisiuni mincinoase, în timp ce puținii bani disponibili pentru investiții, vor ajunge doar la cei de care are nevoie Cîțu pentru a obține voturi la congresul PNL.
Ce fac românii, când principala preocupare a guvernanților e să se lupte pentru putere? Plătesc ”nota de plată” a incompetenței guvernamentale, pierzând în medie peste 2850 de lei anual din cauza scumpirilor din ultima perioadă și a înghețărilor / tăierilor de venituri dispuse de guvernarea actuală de dreapta, o guvernare total decuplată de la nevoile oamenilor și ale economiei naționale.
Oamenii obișnuiți sunt sufocați de scumpiri și sărăcesc lună de lună. Prețurile produselor esențiale în coșul lunar de consum cresc fără încetare: energie +17%, benzină și motorină +12%, ulei +16%, pâine +5%, brânză +5%, fasole +5%, etc.
Din păcate asta este realitatea evidențiată de statistica oficială, care contrazice astfel halucinația lui Cîțu că „prețurile scad” și că ”românii sunt mai fericiți”. Nu românii sunt fericiți în guvernarea Cîțu, ci doar clientela politică a PNL, USR-PLUS și UDMR, iar plusul pe care-l vede Cîțu nu există decât în capul și-n propaganda sa!
Mirela Elena Adomnicăi
Deputat PSD Suceava

Related Articles

Back to top button