stiri

Deputatul AUR Suceava, Doru Acatrinei ii cere premierului Marcel Ciolacu sa demisioneze

Deputatul AUR de Suceava, Dorel Gheorghe Acatrinei a  adresat o interpelare Primului Ministru al României, Marcel Ciolacu cu titlul: “Corabia în derive vesel cârmaciul” în care arata numărul fără precedent de radieri ale firmelor din Registrul Comerțului și scăderea dramatică a investițiilor străine.

In plus, Doru Acatrinei cere demisia premierului Ciolacu.

Comunicat:

“La data de 23.04.2024 am adresat o interpelare Primului Ministru al României, Marcel Ciolacu cu titlul: “Corabia în derive vesel cârmaciul” în care arătam numărul fără precedent de radieri ale firmelor din Registrul Comerțului și scăderea dramatică a investițiilor străine. In concluzie românii o vor duce din rău în mai rău.

De curând am primit răspuns, în care sunt prezentate programele Guvernului: Start-Up Nation și programul Femeia Antreprenor. De asemenea, față de afirmația mea că nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor și salariilor răspunsul confirmă practic aces lucru. Se arată în răspuns că Guvernul a adoptat Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României și că prin OUG 18/2024 a fost aprobat programul IMM PLUS prin care au fost puse în practică măsuri de sprijin pentru companii mari și IMM  cu cifra de afaceri de peste 20 milioane lei pentru acordarea de garanții la credite. Au fost aprobate 218 dosare în 2022 din care 16% IMM. In 2023 au fost depuse 84 de dosare dar în sectorul energie. Mult prea puțin!

Pe ceilalți lăsați să-i lovească forța centrifugă a unei piețe dezechilibrate și a taxelor suplimentare.

Față de această situație vă solicit public demisia din funcția de Prim-Ministru, domnule Marcel Ciolacu pentru lipsa soluțiilor din economie și  pentru dizolvarea accelerată a firmelor din România. Pentru scăderea nivelului de trai al românilor și pentru că PSD menține finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat introdusă de Dragnea.De asemenea, pentru că nu calculați coșul minim de consum ca prag al sărăciei de la care să înceapă programul de protecție social al celor nevoiași. Părinții și bunicii noștrii nu mai au bani de medicamente și de traiul zilnic care este din ce în ce mai scump. Reducerea cheltuielilor publice este soluția nu majorarea TVA și a impozitelor pe proprietate din anul 2025.

Solicităm să treceți în programul prezidențial al PSD majorarea TVA si a impozitelor pe proprietate pe care le-ați transmis la Bruxxeles ca soluție pentru România dar și în programul cu care parlamentarii PSD se vor prezenta în fața electoratului la 1 decembrie 2024.

În realitate, asistăm la cea mai mare devalizare a finanțelor publice din istoria României.

Execuția bugetară confirmă: avem un deficit bugetar comparabil cu cel din pandemie și ușor mai mare decât cel înregistrat în timpul crizei financiare globale din 2010.

De data aceasta, însă, singura criză este furtul din banul public, demagogia anului electoral și neadoptarea unui PLAN de reducere a cheltuielilor publice. Începeți cu anularea finanțării partidelor parlamentare de la bugetul de stat și anularea pensiilor speciale.

Anul viitor vine creșterea TVA, a taxelor pe proprietate și a altor taxe. Economia va frâna brusc. Companiile pregătesc disponibilizări de personal. Din 2026 se pregătește taxarea progresivă.

Cine credeți că o să „plătească” taxarea progresivă: electoratul rural? Evident că nu. Cotele majorate vor fi plătite de electoralul urban, căci ei câștigă mai mult în viziunea strategilor PSD.

De la anul cresc impozitele pe proprietate și TVA cu 2 sau 3 puncte procentuale iar cresterea economica va ajunge la 1,3% sau mai jos, cel mai redus nivel de după pandemie.

După ce se va încheia PNRR, PSD vor fi crescut deja taxele între timp, dar prin 2026-2027  lipsa investițiilor publice, deficitul bugetar și creșterea prețurilor va genera un declin fără precedent.

Economistul șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea a declarat recent că: “Adâncirea dezechilibrelor

fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă că altcineva va achita nota de plată.

Practic, reprezentanții BNR spun la unison că urmează o majorare fiscală în anul 2025 și că românii vor strânge cureaua să plătească suplimentarea cheltuielilor statului.

Domnule Prim Ministru, cu reforma pensiilor speciale ati esuat, cu reducerea aparatului bugetar și a cheltuielilor statului ati esuat. Ati introdus o suprataxare care nu rezolvă problema bugetară oricum creată tot de coalitia de guvernare. Avem toate șansele de a intra într-o recesiune  iar PIB-ul va crește mult mai puțin față de estimări. Prețurile vor crește din nou.

De ce nu spuneți oamenilor adevărul că ați întârziat deconturile din PNRR și ati mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024 pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect. De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește datorită pachetului fiscal. Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicați este unul inflaționist și pe termen lung nu poate duce decât la stagnare și dezechilibre.

Mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital de lucru. Dobânzile sunt strict legate de inflație. Cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității, dar trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca anul 2024 să fie în continuare un an de supraviețuire pentru sectorul privat. Criza energetică  și efectele ei din cauza căreia au crescut prețurile produselor de larg consum, a petrolului, gazelor naturale și electricității, nu a trecut. Rezultă că vom avea din nou o creștere a inflației și a prețurilor.

Măsurile luate de dvs. nu sunt bune pentru  tară și popor. Vă solicit demisia!”

Related Articles

Back to top button