stiri

Directorul Colegiului „Alecsandri” din Iasi ramane in functie, chiar daca e acuzat de luare de mita

Deşi procurorii Serviciului Teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită, a directorului Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Gheorghiţă Nistor, acesta ocupă în continuare funcţia de conducere.

El este acuzat că ar fi primit bani pentru transferul unui elev de la o unitate de învăţământ la alta.

Atunci când a fost pus sub control judiciar, pe 28 august, a fost suspendat din funcţia de director, însă a revenit în funcţie pe 5 septembrie, când Tribunalul Iaşi a dat o sentinţă în caz, în urma contestaţiei făcute de inculpat.

Reprezentanţii DNA au informat la inceputul saptamanii, că Gheorghiţă Nistor a fost trimis în judecată, în stare de libertate.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, acesta ocupă în continuare funcţia de director a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”.

Reamintim ca, procurorii DNA îl acuză pe directorul de la Colegiul “Vasile Alecsandri” de luare de mită.

           În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi Andreia Irina Sănătescu, educator în cadrul unei grădiniţe din municipiul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, precum şi Anca Ariton, la data faptei director al aceleiaşi grădiniţe din municipiul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

In luna august, Gheorghiţă Nistor, în calitate de director, ar fi primit, suma de 300 euro, pentru a asigura transferul

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi.

Related Articles

Back to top button