campulungfalticenifeaturedGura Humoruluigura humoruluiradauti-siretstiriȘtiriSuceavasuceavaUncategorizedvatra dornei

Propunerile deputatului Dotrel Acatrinei, privind reducerea prețului medicamentelor, analizate de Ministerul Sănătății

Deputatul AUR Suceava Dorel Acatrinei a primit asigurări din partea secretarului de stat din Ministerul Sănătății, suceveanul Tiberius Brădățan, că propunerile sale privind reducerea prețului medicamentelor și majorarea bugetului pentru sănătate, astfel încât românii să aibă acces în timp util la analize gratuite, „vor fi analizate, dezbătute și, cu proxima ocazie, vor fi înaintate propuneri legale”.

„Ministerul Sănătății elaborează politici, strategii și programe de acțiune în domeniul sănătății populației, în acord cu Programul de guvernare, și controlează și coordonează implementarea politicilor, strategiilor și programelor din domeniul sănătății populației, la nivel național, regional și local. Ministerul Sănătății a luat act de aspectele sesizate de dumneavoastră și vă asigurăm că acestea or fi analizate, dezbătute și, cu proxima ocazie, vor fi înaintate propuneri legale”, a precizat Tiberius Brădățan.

Deputatul AUR Suceava Dorel Acatrinei i-a adresat o interpelare premierului Marcel Ciolacu prin intermediul căreia i-a solicitat să transmită la ce dată va fi inițiat un Program național pentru reducerea prețului medicamentelor și la ce dată vor avea acces facil pensionarii la analize gratuite.

Dorel Acatrinei a susținut în interpelare că jumătate din medicamentele aprobate în România s-au scumpit cu 14% în luna august 2023. Din luna august până în prezent, medicamentele s-au scumpit cu încă 20%.

Related Articles

Back to top button