botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascaniradauti-siretstirisuceavaUncategorizedvatra dornei

Începe administrarea celei de a 4-a doze de vaccin anti-Covid

Începând de săptămâna viitoare, chiar de luni, 16 mai 2022, se poate face a patra doză de vaccin anti-COVID-19 cu serul de la Pfizer BioNTech, în locurile care au rămas disponibile.

Vaccinarea se va face la cerere, în cabinetele medicilor de familie, la minimum patru luni după efectuarea celei de-a treia doze, iar persoanele care solicită acest lucru trebuie să aibă peste 18 ani.

După ce au fost închise toate centrele de vaccinare, activitatea a fost preluată integral de medicii de familie. Astfel, înainte de a ajunge la medic pentru a ne vaccina, este indicat să facem o programare la unul dintre medicii care au contracte încheiate pentru administrarea vaccinurilor anti-COVID.

Medicii de familie vor putea vaccina atât pacienţii de pe listele proprii, cât şi persoane care nu au medic de familie sau care se află pe lista unui medic care nu are încheiat un contract pentru vaccinarea anti-COVID.

Doza a patra este recomandată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, însă specialiştii susţin că inclusiv persoanele tinere şi sănătoase o pot face pentru va amplifica protecţia obţinută prin administrarea dozelor anterioare.

Related Articles

Back to top button