botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Dr. Rodica Boca, manager Dorna Medical, premiată la Gala “WOMEN IN ECONOMY”, cel mai important eveniment de business

Dr. Rodica Boca: „Mulțumesc întregii echipe și familiei mele!”

Doamna dr. Rodica Boca, medic primar Medicină de Laborator și manager general Dorna Medical, a obținut Premiul „Sănătate înainte de toate”, pentru performanță în afaceri, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Women in Economy” 2021, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF.

Evenimentul a avut loc miercuri, 19 mai 2021,  la Teatrul Național București din Capitală, în format hibrid, în prezența unui număr însemnat de spectatori și invitați, dar restrâns față de edițiile precedente care reuneau câteva sute de invitați.

Ca și în cadrul galelor precedente, premiantele au fost femei din domenii de activitate diverse: energie, IT&C, sănătate, industrii, voluntariat pentru o societate mai bună, etc. Premiul de excelență în afaceri în domeniul sănătății a fost revendicat de dr. Rodica Boca, cofondatoare al unui business de amploare care a împlinit 23 de ani de activitate. Distincția primită de medicul și antreprenorul de succes recunoaște și revalidează Dorna Medical drept cel mai puternic furnizor de servicii medicale private din nordul țării.

20 de laureate din 20 de sfere diferite de activitate

Pe lângă dr. Rodica Boca, în cadrul evenimentului au mai  fost premiate alte 19  doamne din sfere diferite de activitate care au reușit să facă performață în anul 2020 și nu numai. Premiantele acestui an au fost: dr. Rodica BOCA, manager General Dorna Medical – Premiul „Sănătate înainte de toate”, Mirela RETEGAN, fondator Gașca Zurli –  Premiul „Adoptă o mamă!”, Mirela NEMȚANU, director Executiv HOSPICE Casa Speranței – Premiul „Drumul de 1000 de pași”, Dorina MUTU, director General Annabella – Premiul „Cornul Abundenței”, Cristina SĂVUICĂ, CEO Lugera & Makler – Premiul „99%”, Loredana APREUTESE, director General International Alexander Holding – Premiul „GPS către succes”, Angelina COZMA, CEO Biotiful Brands – Premiul „Tinerețe fără bătrânețe”, Andreea PETRIȘOR, managing director FoodPanda – Premiul „Mega byte”, Ana-Maria STANCU CEO Bucharest Promo Robots – Premiul „Îmblânzitoarea de roboți”, Alina PAUL, CEO D.O. Security – Premiul „A Men’s World”, Beatrice DUMITRAȘCU, CEO Residential Division One United Properties – Premiul „The Power of Living”, Lucia COSTEA CEO Secom –  Premiul „O viață mai bună”, Christina VLĂDESCU, avocat Asociat Țuca Zbârcea & Asociații – Premiul „Dura Lex, Sed Lex”, Simona-Alina PUIA, vicepreședinte Șantierul Naval Brăila – Premiul „Ancoră-n furtună’, Paula VALS, director general Grupul Angelo – Premiul „Din inima Dobrogei”, Laura HANT, președinte Asociația „Mihai Eminescu” – Premiul „Luceafărul”, Ilinca NĂSTASE, conf. univ. dr. ng., UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București – Premiul „Dascăl cu vocație”, Elena Claudia IORDACHE, CEO MHS Truck & Bus SRL – Premiul „Un camion de talent”, Andreea Mihaela MIU, membru Directorat Transelectrica – Premiul „Înaltă tensiune, Adela SMEU, director general, Brico Depot Romania – Premiul „Accelerator de visuri”.

Dr. Boca: „Dorna Medical înseamnă astăzi o familie mare!”

„Sunt onorată să mă aflu aici și vă mulțumesc pentru această nominalizare și pentru acest frumos premiu. Vin din nordul țării, din Bucovina, am început în 1998 o afacere de familie, cu un singur angajat și cu soțul meu drept partener. Suntem o familie mare acum, de peste 400 de angajați care lucrează în compania medicală, mai mult de 90 la sută femei, cărora le mulțumesc foarte mult pentru implicare, devotament și, în primul rând, pentru grija pe care o acordă pacienților care ni se adresează. A fost un an foarte greu, venim din Suceava, unde a fost prima parte a pandemiei, primul val de bolnavi cărora noi le-am pus la dispoziție servicii medicale. A fost și o provocare să implementăm și să venim, odată cu dezvoltarea metodelor mondiale, cu aceleași investigații medicale care se făceau concomitent în întreaga lume pentru pacienții noștri. Am căpătat experiență, am căpătat determinare și pentru asta mulțumesc echipei  cu care am început acest pionierat în nordul țării. Vă mulțumesc dumneavoastră, tuturor. Mulțumesc și soțului meu, «colegul meu și partenerul meu de afaceri», așa cum l-am și prezentat; nu este ușor să fii coleg cu soția  timp de 25 de ani!”, a precizat dr. Boca în discursul pe care l-a ținut în fața unui auditoriu numeros la TNB.

Evenimentul a reunit personalități importante din țară și din străinătate

Gala a reunit personalități de marcă din mediul politic și economic: prima femeie Președintă a Senatului, Anca Dragu, Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, Excelența Sa, doamna Ambasadoare a Estoniei în România, Ingrid Kressel Vinciguerra, alături de personalități din mediul academic, de organizații non-profit, companii naționale și multinaționale, antreprenori de renume național și internațional, reprezentanți ai presei locale și naționale.

Gala a marcat revenirea la normalitate

„Uneori, un singur cuvânt definește o eră și este potrivit ca în acest an excepțional, și extrem de dificil 2020, să încercăm pe lângă cuvântul «pandemie» să identificăm și «performanțe». Astfel, am hotărât ca în ciuda tuturor obstacolelor din ultima perioadă să premiem performanța întrucât este cu atât mai greu să excelezi în condiții extrem de dificile decât într-un mediu de business normal. Acest lucru trebuie recunoscut la nivel național pentru că dovedește încă o dată puterea antreprenorilor de a se adapta tuturor condițiilor economice și sociale, de a se diversifica și replia în funcție de contextul dat”, a declarat Cristina Chiriac, preşedinta CONAF.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este organizaţia patronală care are ca obiectiv promovarea şi susţinerea antreprenoarelor din România. În plus, organizaţia îşi propune creşterea competitivităţii, coagularea antreprenorilor din România, realizarea unei platforme comune de cooperare cu confederaţii internaţionale, susţinerea intereselor antreprenorilor în spaţiul UE, schimb de experienţă şi promovarea intereselor economice ale Românie

 Dr. Rodica Boca, medic primar Medicină de Laborator și manager general Dorna Medical

De profesie medic, dr. Rodica Boca, manager general Dorna Medical, a mizat pe cartea antreprenoriatului într-o perioadă de pionierat a serviciilor medicale private, incertă și instabilă din punct de vedere socio-economic.

Născută în Bucovina în urmă cu 54 de ani, dr. Rodica Boca și-a desăvârșit parcursul educațional în cadrul unui liceu sanitar, unul dintre cele mai prestigioase din țară la acea vreme, la care concurența și exigențele erau acerbe, pentru ca mai apoi să urmeze cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. După un rezidențiat în Medicină de Laborator, din considerente personale, a ales să profeseze în Vatra Dornei, lăsând în urmă perspective unei cariere de succes în Capitală. În același timp și-a întemeiat o familie, în prezent fiind soție, mamă și bunica unui băiețel de 6 ani.

La Vatra Dornei, un orășel de munte de 14.000 de locuitori, dr. Rodica Boca a profesat în primii ani în Spitalul Municipal, iar la un moment dat a a intuit oportunitatea intrării pe piața serviciilor medicale private, o „noutate” a acelor vremuri, o soluție pe care a perceput-o ca o nevoie pentru îmbunătățirea actului medical și a vieții unei întregi comunități.

Chiar dacă a descoperit în urmă cu două decenii că are un simț de lider înnăscut, dr. Rodica Boca a rămas conectată permanent la medicină și chiar și în prezent profesează din pasiune în echipa Dorna Medical, în cadrul laboratorului de analize medicale din Vatra Dornei. Deși pot părea domenii total distincte, medicina și antreprenoriatul pot fuziona excelent, din punctul de vedere al specialistei. Astfel competențele dobândite ca medic de laborator, printre care rigurozitatea, precizia, viziunea de ansamblu, atenția la detalii au fost „transferate” și grefate în mediul de afaceri. După 23 de ani, eficiența formulei s-a dovedit de necontestat, deoarece, de la un business de familie, în anul 1998, Dorna Medical a devenit astăzi cel mai puternic furnizor de servicii medicale private din nordul țării, cu laboratoare clinice, puncte de recoltare, policlinică, centre de Radiologie și Imagistică Medicală în trei județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani.

Performanţă, viziune, calitate premium, dezvoltare, inovație, comunicare: toate aceste atribute au caracterizat de la început afacerea familiei Boca, căci cel mai bun partener de afaceri al femeii de succes Rodica Boca este chiar soțul. În spatele femeii puternice – medic și manager general – stă un soț suportiv pentru care nu există „nu se poate!”, doi copii, Diana, medic specialist radiolog, și Ștefan, grafician și student și un nepot, Dragoș, care se pregătește de clasa I. Totodată, de un real ajutor în toți acești a fost cultivarea pasiunilor.

Dr. Rodica Boca este pasionată de lectură și de călătorii, iar nicio zi nu trece fără o ședință de pilates sau de antrenament de fitness. Aceste preocupări sunt „detectabile” și se reliefează de altfel în implicarea companiei în mai multe activități conexe. Astfel, în ultimii ani, Dorna Medical a sprijinit inițiative culturale locale, a organizat competiții sportive pentru promovarea sănătății prin sport și s-a implicat în acțiuni caritabile.

Retrospectiv, dr. Rodica Boca este recunoscătoare că are oameni de calitate în jur, o echipă unită și dornică de autodepășire, cu grijă sinceră față de orice pacient. Are convingerea că succesul în orice domeniu constă, pe lângă cunoștințe solide, profesionalism, echipament ultraperformant și muncă, în OAMENII care profesează în acel business, asigurându-i astfel sustenabilitatea și continuitatea.

Dorna Medical are în prezent 385 de angajați și 120 de medici colaboratori, specialiști angajați în spitale din Cluj-Napoca, Suceava, Bistrița, Iași, București.

În cadrul Galelelor Excelenței în Afaceri, evenimente organizate an de an de Camera de Comerț și Industrie Suceava, compania medicală Dorna Medical a fost recompensată de fiecare dată cu trofee de excelență. De asemenea, Dorna Medical SRL a obținut în mod frecvent Locul I în Topul Firmelor din județul Suceava, un premiu devenit deja o tradiție pentru compania medicală condusă cu o mână de fier de femeia de succes dr. Rodica Roca.

Related Articles

Back to top button