stiri

DSP Iasi va repartiza dozele de vaccin anti Covid la medicii de familie

Direcția de Sănătate Publică Iași va demara repartizarea noilor doze de vaccin anti-covid Moderna. Din 26 februarie, acestea vor fi diponibile pentru populație la cabinetele medicilor de familie vaccinatori anti-covid.
Noul tip de vaccin poartă denumirea de MODERNA-SPIKEVAX XBB.1.5, este monodoză și este eficient pentru tulpinile circulante de SARS COV-2 din acest sezon.

Această inițiativă marchează un alt moment semnificativ în ceea ce privește campania de vaccinare în comunitatea locală.
Procesul de repartizare a vaccinurilor Moderna către medicii de familie este însoțit de o serie de măsuri pentru asigurarea unei distribuții eficiente și corecte. Astfel, vaccinul se administrează persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, cu sau fără o schemă de vaccinare primară. Produsul poate fi folosit atât pentru schema de vaccinare inițială (două doze la interval de 28 zile), cât și ca doză de rapel cu condiția de a se administra la cel puțin 3 luni distanță de la ultima doză a unui vaccin impotriva COVID-19.

Pentru persoanele cu vârsta de 65 ani și peste, se poate administra o doza suplimentară la cel puțin 3 luni de la ultima doză a unui vaccin împotriva COVID 19.
Repartizarea acestor noi vaccinuri către medicii de familie vine ca răspuns la solicitările pentru vaccinare din partea populației și a necesității de a se extinde accesul la imunizare în rândul comunității.
Cei de la Direcția de Sănătate Publică din Iași reiterează importanța vaccinării și a respectării recomandărilor pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Related Articles

Back to top button