botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

ECO-Brunch, Ciocăneşti, 26 iunie 2021

Eveniment de cultură gastronomică, de socializare și de promovare a destinației de ecoturism Țara Dornelor

Seria brunch-urilor în destinațiile de ecoturism ale României revine în forță, iar prima ediție din acest an va avea loc în vestita comună muzeu Ciocănești, pe data de 26 iunie 2021.

ECO-brunch-ul are loc în aer liber, într-o poieniță înconjurată de păduri de molid, în apropierea minei turistice Oița, care va face obiectul unui tur ghidat, cum n-ai mai întâlnit. Asta și pentru că Mina Turistică Oița este singura mină din România din care se exploata mangan care se vizitează pe o distanță de 800 de metri.

Evenimentul gastronomic va combina savoarea unică a mâncărurilor locale, cu tradiția încondeierii ouălor și cu drumeția montană.

Grupul Folk al copiilor de la Școala Gimnazială din Ciocănești va oferi turiştilor un program artistic, iar amatorii de plimbare în aer liber pot participa la o drumeție ghidată pe traseul Mina Oița, urmată de un atelier de încondeiat ouă, destinat atât copiilor, cât şi adulţilor. Oaspeţii vor putea cumpăra şi o serie de obiecte de artizanat, precum picturi pe pânză realizate de artişti locali.

Program ECO-Brunch Ciocănești, în destinația de ecoturism Țara Dornelor:
🕚 11:00 – Brunch cu specialități locale de sezon
– Program artistic susținut de Grupul Folk al copiilor de la Școala Gimnazială din Ciocănești
🕐 13:00 – Drumeție ghidată pe traseul Mina Oița.
Punct de atracție principal: Mina Turistică Oița, singura mină din România din care se exploata mangan, care se vizitează pe o distanţă de 800 de metri
🕒 15:00 – Atelier pentru copii și adulți de încondeiat ouă
Expoziții cu vânzare:
• Expoziție de pictură pe pânză, realizată de artistul local Georgiana Șcheul
• Suvenire personalizate: Studio Chiriluș Vatra Dornei
• Stand cultural: carte de poezie și muzică
1. Antologie de poezie a copiilor de la Școala Gimnazială Ciocănești: „M-am născut în Ciocănești”
2. CD –ul Asociației culturale FAIR – Folkul Acasă în Realitate: „Inimă de ciocăneștean”
Costul unui bilet este de 150 de lei/persoană, iar biletele sunt deja puse în vânzare pe platforma partenerilor de la My Transylvania, AICI!
Organizatorii evenimentului sunt: Asociația My Transylvania, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), Consiliul Local Ciocănești și Primăria Ciocănești.
Acest eveniment de cultură gastronomică, de socializare și de promovare a destinației de ecoturism Țara Dornelor sprijină conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice prin intermediul gastronomiei în destinațiile de ecoturism ale României.
Țara Dornelor este a cincea destinație de ecoturism certificată în România și singura de acest fel din Bucovina. Situată într-o zonă pitorească pe Valea Bistriței, comuna Ciocănești este fără doar și poate una dintre principalele atracții ale destinației de ecoturism Țara Dornelor. Cele peste 600 de case pictate la exterior cu motive tradiționale au transformat acest loc într-un muzeu viu în aer liber, unic în țară. Tot aici, peste 30 de femei încondeiază ouă tot timpul anului, ducând mai departe tradiția acestui frumos meșteșug, spre încântarea oaspeților de pretutindeni.

Related Articles

Back to top button