Businesscampulungfalticenigura humoruluipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Elongația, terapia care ajută semnificativ în recuperare, disponibilă la cabinetele de kinetoterapie Dorna Medical din Vatra Dornei și Rădăuți

Terapia prin elongație vertebrală vă poate scăpa de durerile de coloană și chiar de intervenții chirurgicale riscante

Dorna Medical vine în sprijinul pacienților cu echipamente ultramoderne, folosite cu succes în marile centre de recuperare din Occident, cu rezultate garantate. De curând, Dorna Medical a achiziționat mese de elongație vertebrală pentru cabinetele de Kinetoterapie din Vatra Dornei și Rădăuți.

Elongația – terapia cu rezultate garantate

Elongația este definită ca fiind un „tratament care constă în întinderea mușchilor, relaxarea și decoaptarea articulațiilor”. Practic, este o terapie modernă ce și-a dovedit clinic eficiența în diverse tipuri de discopatii lombare și alte probleme ale coloanei vertebrale. În literatura de specialitate este specificat că nu prezintă niciun fel de risc sau efecte adverse și că este considerată o alternativă eficientă pentru tratarea mai multor afecțiuni articulare.

Specialistele kinetoterapeute Ana Chirilă și Teodora Popa, din cadrul policlinicilor Dorna Medical din Vatra Dornei și Rădăuți, susțin că prin recuperarea cu ajutorul meselor de elongație veți scăpa de durerile de spate:

R.: În ședințele de terapie și recuperare cu pacienții în Cabinetele de Kinetoterapie Dorna Medical ai de acum „un partener” puternic, o masă de elongație. Ce reprezintă această metodă?

Elongația este metoda de elecție pentru decompresia vertebrala, care reduce presiunea asupra discurilor intervertebrale în scopul degajării acestora. Așadar, reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei, ce urmărește lărgirea temporară a spațiului dintre vertebre (o distanță a fiecărei vertebre de cca 2,5 mm, progresiv, facilitând repoziționarea corectă a segmentului tratat). Rezultă astfel un fenomen de sucțiune (notă explicativă: reducere a presiunii) la nivelul discului intervertebral și degajare a rădăcinii nervului comprimat și, astfel, relaxarea musculaturii paravertebrale. În concluzie, este o terapie modernă care se aplică cu echipamente specializate disponibile acum și la Dorna Medical, care produc decompresia.

R.: Cum ne dăm seama că funcționează și după cât timp resimte pacientul efectele?

Eficacitatea elongației vertebrale este confirmată de dispariția durerii inițiale, efect care poate fi resimțit chiar după prima ședință. În orice caz, schema de tratament este elaborată împreună cu medicul ortoped și/sau neurolog, pe baza unor investigații imagistice.

R.:  În ce afecțiuni poate fi folosită cu succes această terapie și care este mecanismul de funcționare?

Elongația vertebrală are indicații în următoarele afecțiuni:

• Tulburări ale staticii vertebrale (scolioză, cifoză, lordoză);

• Lombosciatică;

• Spondilită anchilozantă;

• Sindroame algice (coxalgia, sacralgia, migrena);

• Atroze;

• Bursite;

• Tendinopatii;

• Stenoze spinale;

• Spondilolistezis.

Tracțiunile sunt efectuate de un aparat de ultimă generație, masa de elongație, care include accesorii pentru coloana lombară, cervicală , dar și pentru articulația pumnului, a șoldului și a gleznei.

R.: Care sunt așteptările acestui tratament din perspectiva unui specialist? Și, cel mai probabil, potențialii pacienți se întreabă dacă această terapie provoacă durere sau disconfort.

Vom face câteva precizări punctuale, astfel încât pacienții să aibă o viziune cât mai clară asupra acestei metode de tratament și recuperare.

Terapia prin decompresie NU implică durere!

Poziția pe masa de tratament va fi cea mai confortabilă pentru pacient;

Tratamentul va fi efectuat sub îndrumarea mea, kinetoterapeut cu experiență, iar monitorizarea va fi permanentă;

Butonul de siguranță, încorporat în echipament, permite oprirea tratamentul în orice moment, dacă pacientul simte că ceva nu este în regulă;

Terapia prin elongație vertebrală vă poate scăpa de durerile de coloană și chiar de intervenții chirurgicale riscante în această zonă.

DE REȚINUT!
Forța de tracțiune se aplică treptat , atât la începutul ședinței, cât și la sfârșitul ei , dar și de la o ședință la alta;
Tracțiunea se desfășoară lent, zona dureroasă fiind decompresată progresiv, cu pauze, efectuând întinderea lent, sigur și fără riscuri;
Durata unei ședințe nu depășește 20 minute.
Programări Policlinica Dorna_Medical Vatra Dornei (str. Mihai Eminescu, nr. 28):      
      0330 100 427
      0751 516 175
Programări Policlinica Dorna Medical Rădăuți (str. Grănicerului, nr. 12):
     0230 561 555
     0748 182 229

Related Articles

Back to top button