campulungfalticenigura humoruluiradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Emanuel HAVRICI: “Lemnul de foc pentru populație va dispărea de pe piață”

“Lemnul de foc destinat încălzirii locuințelor va dispărea de pe piață, conform Proiectului de Lege 300/2020 inițiat de parlamentarii puterii și votat în Senatul României”, declară deputul PRO România, Emanuel HAVRICI.

“În anul 2017 am inițiat modificarea art. 59 din Codul Silvic, astfel încât lemnul de foc provenit din lucrări de îngrijire a arboretelor să fie integral vândut cetățenilor. Această modificare a crescut volumul de lemn de foc vândut persoanelor fizice de patru ori, ceea ce a rezolvat criza existentă la data respectivă. Reamintesc că în iarna anului 2016 mulți cetățeni au stat în frig sau au achiziționat lemn pentru încălzire la preț de lemn pentru construcții, situație datorată Guvernului Cioloș”, spune deputatul PRO România.

“Majoritatea parlamentara actuală (PNL-PSD) intenționează să elimine nu doar lemnul de foc vândut populației ci și termenul în sine, care nu se regăsește în textul de lege. Ar fi foarte trist ca această majoritate să sacrifice interesul nostru pentru interese de grup. Voi susține respingerea acestui proiect de lege împreună cu Victor PONTA și colegii din PRO România”, mai spune deputatul Emanuel HAVRICI.

Related Articles

Back to top button