stiri

Festivalul International al Obiceiurilor de iarna la Suceava

Vicepreședinte Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, îi invită pe suceveni și pe turiștii prezenți în această perioadă în județ să fie prezenți astazi, 27 decembrie, la cea mai mare paradă a obiceiurile tradiționale de iarnă.

Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă este un eveniment de referință organizat de Consiliul Județean Suceava în cadrul Programului ,,Crăciun în Bucovina”.

Peste 30 de grupuri de urători, cu mascați, cu jocul căiuților, urșilor, caprelor, din toate vetrele etnofolclorice ale județului Suceava, vor susține un regal al autenticului, al obiceiurilor de iarnă, așa cum doar în Bucovina mai sunt păstrate.

Parada măștilor și a costumelor, care se va întinde pe mai mulți kilometri, va porni la ora 11 din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență, va parcurge străzile din Suceava până în zona centrală, trecând prin fața Palatului Administrativ.

La ora 13, pe esplanada Casei de Cultură, unde este deschis și Târgul Crăciun, va începe un program special susținut de grupurile participante.

 

Related Articles

Back to top button