gura humorului

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, Gura Humorului, 26-29 septembrie 2019

Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina organizează, în perioada 26 – 29 septembrie 2019, a 39–a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”.

Festivalul își deschide porțile, în acest an, în data de 25 septembrie 2019, invitând publicul spectator la o suită de evenimente de ținută: vizionarea filmelor din competiție și a altora, documentare sau lungmetraje de ficțiune, vernisaj expoziție de fotografie, prezentare de carte, dezbatere, proiecție în aer liber, proiecții speciale a unor filme consacrate în prezența regizorilor și actorilor din rolurile principale,  sesiune Q&A cu participanții la festival.

Anul acesta s-au înscris în festival peste 160 de filme, din care au trecut de preselecție 48 din 21 de țări și 3 continente. Juriul este alcătuit din: regizorul Nae Caranfil, criticul de film Manuela Cernat, criticul de film Dana Duma, regizorul Igor Cobileanski, regizorul Ovidiu Lazăr, artist vizual Victor Rusu și președintele Uniunii Cineaștilor din România, Laurențiu Damian.

Invitații speciali ai Festivalului sunt: regizorul Dan Pița și actorii Mircea Diaconu și Ileana Popovici, iar prezentatoarea galei de închidere și a festivității de premiere va fi actrița Cătălina Grama – Jojo.

Duminică, 29 septembrie 2019, va cădea cortina peste această ediție a festivalului, după prezentarea filmelor laureate în acest an, cu promisiunea unei ediții viitoare cel puțin la fel de bogată în evenimente.

 

Related Articles

Back to top button