stiri

Fostii administratori de la Aeroportul Iasi cer mai multi bani

Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp solicită plata indemnizaţiilor pe întregul mandat. Șefii regiei solicită, la rândul lor, să fie restituite toate sumele plătite celor doi de la începutul mandatului. „Teatrul de război” se va muta cu certitudine în instanţă

Cu mandatele de administratori ai Aeroportului revocate în urmă cu două luni, Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp au ieşit la contraatac. Cei doi solicită plata indemnizaţiilor până la sfârşitul mandatului, pe lângă banii din urmă. Este vorba de aproximativ 15 mii de lei din 2019 şi de componenta variabilă de anul trecut. Membrii unui consiliu de administraţiei primesc o indemnizaţie lunară pentru prestaţia lor – 2.500 de lei, în cazul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi – la care se adaugă o componentă variabilă anuală, care poate să ajungă la echivalentul a şase indemnizaţii dacă indicatorii de performanţă stabiliţi sunt atinşi.

Cei de la Aeroport au replicat solicitându-le celor doi să restituie toţi banii încasaţi din octombrie 2017, de când a fost instalat actualul Consiliu de Administraţie. La acea vreme, procedura de selecţie a fost contestată în numeroase rânduri de opoziţia liberală, în primul rând pe motivul lipsei studiilor de lungă durată ale lui Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp. Deşi ambii au o experienţă vastă în domeniul aviaţiei, ei au absolvit Şcoala de Aviaţie de la Bobocu (Buzău) – ale cărei cursuri aveau însă o durată de trei ani. În consecinţă, ei nu puteau să se înscrie la concursul de selecţie organizat în vara lui 2017.

Consiliul Judeţean este forul tutelar al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi. De altfel, Mitică Rebegea era reprezentantul CJ în CA al aerogării. Dincolo de prietenia cu fostul preşedinte al CJ, Maricel Popa, Rebegea a susţinut proiectul dezvoltării infrastructurii aeroportuare dincolo de pistă, un proiect costisitor, cu o finanţare accesibilă doar în cazul concesionării pe lungă durată a activităţii Aeroportului Iaşi.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Marius Dangă ne-a spus ieri că se lucrează la documentaţia pe baza căreia se va face selecţia membrilor viitorului Consiliul de Administraţie al Aeroportului. Mandatul actualului CA expiră la sfârşitul lunii septembrie, iar vicele CJ a precizat că nu va fi prelungit.

sursa ziaruldeiasi.ro

Related Articles

Back to top button