stiri

Fostul vicepresedinte CJ Suceava a fost plasat sub control judiciar

Tribunalul Suceava a decis, marți, plasarea fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu sub control judiciar pentru 60 de zile și punerea lui în libertate.

Crețu trebuie să respecte obligația de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat, să nu se apropie şi să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii din lucrări.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu o altă măsură de privare de libertate.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore.

Tribunalul Suceava a mai dispus de trei ori până acum plasarea lui Crețu în arest la domiciliu, dar în aceste cazuri Curtea de Apel Suceava a menținut arestul preventiv.

Cristinel Crețu a fost arestat de la începutul lunii aprilie și a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență.

Related Articles

Back to top button