botosanicampulungEvenimentefalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Fundația lui Ștefan Mandachi construiește un spital Covid la Gura Humorului

Fundația omului de afaceri a semnat un parteneriat cu Primăria, Spitalul din Gura Humorului și Crucea Roșie pentru construirea unei secții Covid

Fundația „Jeni Mandachi”, al cărei fondator este omul de afaceri Ștefan Mandachi, a semnat un parteneriat cu Primăria Gura Humorului, Crucea Roșie și Spitalul din Gura Humorului pentru construirea unui spital Covid.

Acordul semnat între fundație, Crucea Roșie, primărie și spital are în vedere construirea unei clădiri dedicate secției pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, precum și achiziționarea de materiale sanitare, aparatură medicală și dispozitive medicale esențiale în tratarea afecțiunilor asociate infecției cu Covid.

Noul spital va fi un satelit al Spitalul Orășenesc din Gura Humorului și va ajuta ca spitalul existent să poata prelua și gestiona în continuare cazuri non-covid și să mențină serviciul de urgență urmând ca, ulterior, să funcționeze dedicat afecțiunilor respiratorii.

Împreună reușim să le oferim pacienților internați cu COVID-19 șansa de a se recupera într-o secție modernă, dotată cu toată aparatura necesară. Îi îndemn pe toți cei care își doresc să contribuie la construirea acestui spital să se implice în campania <<1 cm de spital>> și să doneze bani, materiale de construcții sau să participe ca voluntari la construcția noii clădiri”, declară Ștefan Mandachi, fondator al asociației „Jeni Mandachi”.

Secția din cadrul Spitalului din Gura Humorului, destinată tratării pacienților cu Covid, va avea un număr de 17 paturi speciale pentru ATI, dispuse în patru saloane (trei pentru pacienți confirmați și unul pentru pacienți suspecți) și va fi dotată cu monitoare pentru funcții vitale și concentratoare de oxigen.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Bohemia Construct, iar spitalul va fi prevăzut cu toate anexele necesare pentru a fi avizat să funcționeze și în afara stării de alertă: stație de clorinare, circuite pentru lenjerie, grupuri sanitare, zona de triaj cu depozite speciale pentru haine pacienți, vestiare, cameră asistente și cameră de gardă.

Fundația „Jeni Mandachi” relansează campania „1 cm de spital”, alături de partenerii săi, ca o continuare a campaniei „1 cm de fapte bune” inițiată în anul 2020 de omul de afaceri Ștefan Mandachi împreună cu Crucea Roșie, având la dispoziție suma de 500.000 de euro, care reprezintă o parte din fondurile strânse în campania inițială, la care se adaugă 200.000 de euro prin contribuția Primăriei Gura Humorului. În același timp, demarează o campanie de strângere de fonduri pentru completarea finanțarii și achiziționării de materiale sanitare, aparatură medicală și dispozitive medicale necesare pentru tratarea pacienților cu Covid.

Mă bucur că, împreună cu Fundația Jeni Mandachi și Crucea Roșie, am demarat acest proiect important pentru comunitate. Cu sprijinul lor și al oamenilor care vor să dea o mână de ajutor, Spitalul Orășenesc Gura Humorului va avea o secție Covid modernă”, declară Marius Ioan Ursăciuc, primarul orașului Gura Humorului.

„Alături de Fundația Jeni Mandachi, ne implicăm pentru construirea unei secții Covid în Gura Humorului. Este important ca, în această perioadă, marcată de o criza sanitară fără precedent, eforturile noastre să se îndrepte către sistemul medical, către spitale și către pacienți”, spune Cornel Florian Dediu, director Crucea Roșie Suceava.

Related Articles

Back to top button