stiri

Gafa a premierului Ciolacu: “Buzăul nu e in Moldova, va rog frumos sa nu ma jigniti!”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o gafă de proporții, intr-o confeerinta de presa la Timisoara, precizând că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău.

Astfel, scrie mass media din Regiunea Nord est, a jignit practic întreaga populaţie a regiunii istorice Moldova.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! Dar a venit și un buzoian (adică Ciolacu – n.red.) care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu

Dupa mai multe reactii ale unor oficialitati din regiunea Moldovei, Ciolacu si-a cerut scuze.

Premierul a ieșit cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook spunând că nu a vrut să îi jignească pe moldoveni, că mama lui este din Tecuci și că îi iubește pe toți românii la fel.

Premierul susține că respectul său pentru Moldova se vede în „proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze”.

„Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!”, este solicitarea fermă făcută  de către Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, o asociație civică din Iași care militează ca autoritățile să aloce fonduri și să întocmească politici pentru dezvoltarea regiunii.

Și primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, îl critică dur pe pagina sa de Facebook pe Marcel Ciolacu.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe a reactionat.

“În calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și reprezentant al comunității, mă văd obligat să îi răspund prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, la declarația pe care a făcut-o referitoare la regiunea de Nord-Est . Domnule prim-ministru, moldovenii nu sunt cetățeni de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Bucureștiului și nici datori cu ceva pentru proiecte care ni se cuvin. Încetați să direcționați fondurile guvernamentale doar spre fiefuri PSD, acolo unde dumneavoastră aveți un interes electoral să câștigați voturi! Noi, la Iași și în Moldova, cerem ceea ce ni se cuvine pentru că această regiune a plătit prea mult tribut PSD și s-a ales doar cu dispreț și deziluzii”.

 

Related Articles

Back to top button