stiri

Gheorghe Nichita va fi judecat la Curtea de Apel

Dosarul “Amanta” a intrat pe rolul Curţii de Apel. Primul termen a avut loc ieri, fostul primar Gheorghe Nichita şi fostul şef al Poliţiei Locale Liviu Mihai Hliboceanu având de răspuns unor acuzaţii de corupţie pentru care în primă instanţă au fost condamnaţi cu executare. Primul termen al apelului declarat de inculpaţi şi de procurori nu a avut practic istoric. Magistraţii Curţii de Apel au dispus amânarea cauzei până pe 17 mai, pentru ca avocaţii celor doi să aibă timp să-şi pregătească apărarea şi să depună la dosar motivele concrete de apel.

Gheorghe Nichita şi Liviu Hliboceanu au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului în septembrie anul trecut, la capătul unui proces care a durat patru ani, la 5 ani şi 2 luni, respectiv 4 ani şi 5 luni de închisoare. Fostul primar a fost acuzat de procurorii DNA că s-a folosit de autoritatea funcţiei deţinute pentru a-l determina pe şeful Poliţiei Locale să-i urmărească amanta, o subalternă din Primărie. La rândul său, Hliboceanu a fost acuzat că a dus la îndeplinire dispoziţiile ilegale ale lui Nichita.

Condamnarea decisă în cazul lui Nichita a rezultat din contopirea mai multor pedepse, de 1 an şi 6 luni pentru instigarea la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, 1 an de închisoare pentru instigarea la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, respectiv 4 ani pentru instigare la abuz în serviciu, în formă continuată. Condamnarea lui Hliboceanu a rezultat din contopirea pedepselor de 1 an şi 3 luni de închisoare pentru folosirea de informaţii nepublice şi de 4 ani pentru abuz în serviciu.

Related Articles

Back to top button