botosaniBotoșanicampulungfalticenifeaturedgura humoruluiGura HumoruluiiasiIașipascaniradauti-siretstiriȘtirisuceavaSuceavaUncategorizedvatra dornei

Cel mai așteptat film românesc al anului – Libertate – avanpremieră specială la Iași

Actorul ieșean Ionuț Caras în echipa filmului

Aflată într-un turneu de promovare prin țară, echipa filmului românesc Libertate (r. Tudor Giurgiu) ajunge la Iași, pe data de 21 septembrie a.c., pentru două proiecții speciale, la Cinema Ateneu, de la 18:30, și la Cinema City (Iulius Mall Iași), de la 20:30.

Publicul va avea astfel ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu și pe actorii Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Cristian Popa, dar și pe Ionuț Caras, actor ieșean care joacă unul dintre rolurile principale în film.

Biletele au fost puse în vânzare online – https://bit.ly/caravana-libertate.

Caravana va continua pe 22 septembrie a.c., cu proiecții, în prezența echipei, la Botoșani, la Cinema Unirea, de la ora 19:00, și la Suceava, la Cinema City (Iulius Mall Suceava), de la ora 20:30.

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili.

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Stefanescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film Sarajevo, Cinefest Miskolci Ungaria, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) și se află în competiția oficială a Festivalului de Film Namur (Belgia).

Din data de 6 octombrie a.c., filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.

Cronici:

„Filmul a reușit să construiască un veritabil ecosistem, fascinant a fi urmărit, cu micro-tensiuni, țeluri, ambiții și peste toate astea plutind o umanitate frustă. Dinamismul, însă, face filmul de la cap la coadă și angrenează foarte bine publicul, scenele colective au o forță aparte, castul în sine dă o forță aparte oricărei scene, iar imaginea e realmente de invidiat.” Alberto Păduraru

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăvește o imagine realistă a haosului și tulburărilor revoluționare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite și, cel mai important, creează un film palpitant care captează atenția spectatorilor.” Cineuropa

Libertate este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

///

Mai multe detalii despre LIBERTATE:
https://www.facebook.com/Libertate.Filmul 
https://www.instagram.com/libertate.filmul/ 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:
https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm 
https://www.instagram.com/transilvaniafilm/ 

///

 

Related Articles

Back to top button