featurediasiIașipascaniSibiustiriUncategorized

Județul Iași, sub Cod galben de vânt și viscol

Prefectul Judeţul Iaşi, Bogdan Cojocaru, anunţă că judeţul Iași se află sub atenţionare Cod galben până la ora 20:00, fiind prognozate intensificări ale vântului şi temporar viscol. De asemenea, de la ora 20:00, va intra în vigoare un alt Cod galben, valabil până la ora 10:00, în data de 27 noiembrie a.c., fiind aşteptate intensificări ale vântului şi zăpadă viscolită.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi au participat astăzi la videoconferinţa susţinută de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, unde s-a analizat evoluţia fenomenelor meteorologice la nivel naţional.

“Recomandăm cetăţenilor să evite deplasarea pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Situaţia din judeţul Iași este monitorizată constant la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se putea interveni în cel mai scurt timp acolo unde este cazul”, declară prefectul Județului Iași, Bogdan Cojocaru.

De asemenea, foarte important este ca autovehiculul să fie echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, cu anvelope specifice sezonului rece. Persoanele care nu îşi echipează autovehiculele cu anvelope de iarnă riscă sancţiuni contravenţionale, precum şi reţinerea certificatului de înmatriculare a vehiculului. Pe raza judeţului Iaşi se fac şi se vor efectua în continuare verificări cu privire la respectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice.

În prezent, la nivelului judeţului Iași se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene şi se intervine constant pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Iaşi poate interveni cu 72 de utilaje, dintre care 17 utilaje şi echipamente specifice proprii şi 55 de utilaje contractate. SDN Iași are suficiente stocuri de materiale antiderapante şi carburanţi, respectiv 3.000 tone de sare, 22,65 tone de CaCl2, dar şi motorină pentru 14 zile.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, sunt pregătite pentru intervenţii în total 72 de utilaje, din care 31 disponibile permanent şi 41 la cerere.

În prima parte a zilei de 26 noiembrie a.c. au fost raportate câteva probleme punctuale în alimentarea cu energie electrică în comunele Cozmeşti şi Horleşti, echipele de intervenţie fiind în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Related Articles

Back to top button