featurediasiIașipascaniȘtiristiriUncategorized

Procurorii DNA au obținut o primă victorie în dosarul „Flux”

Magistraţii au aprobat acordul de recunoaştere a vinovăţiei de către Gabriel Ghergheşanu, inspectorul din cadrul Primăriei Municipiului Iași, acuzat că ar fi sprijinit activitatea inculpaţilor principali.

Recunoaşterea de către Gabriel Ghergheşanu a calităţii de complice, va putea fi folosită de procurori pentru a demonstra faptele principale.

În cadrul Primăriei Municipiului Iași, Gabriel Ghergheşanu era responsabil cu întocmirea certificatelor de atestare a edificării noilor construcţii.

Ulterior, certificatele erau semnate de conducerea municipalităţii, ele certificând că noua clădire respectă autorizaţia.

În baza certificatului de atestare întocmit de Gabriel Ghergheşanu, FLUX SRL a putut intabula un bloc cu 9 niveluri, ridicat în locul unei clădiri cu doar trei niveluri, câte erau permise de autorizaţia de construire.

Gabriel Ghergheşanu a declarat anchetatorilor că primarul Mihai Chirica l-a trimis să întocmească formele de certificare şi că ilegalităţile comise erau de notorietate în cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Related Articles

Back to top button