featuredIașiiasipascanistiriȘtiriUncategorized

Primăria Iași continuă lucrările în Bucium, însă ia măsuri pentru fluidizarea traficului

Primăria Municipiului Iași pregătește un program consistent de investiții publice în zona Bucium.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, declară că, în zona Bucium, este derulat cel mai important program din istoria zonei.

Proiectul vizează modernizarea Șoselei Bucium, pentru care se vor cheltui 22 milioane de lei, modernizarea sistemului de iluminat, care costă 7,33 milioane de lei, consolidarea și modernizarea pasajului Bucium, investiție în valoare de 42 milioane de lei.

Primăria Municipiului Iași are în vedere și modernizarea Bulevardului Poitiers, crearea unei legături auto între Str. Cronicar Mustea și Str. Manta Roşie. La acestea se adaugă o serie de lucrări de modernizare ale rețelelor de utilități de apă și gaz metan.

Aceste lucrări vor duce inevitabil la aglomerarea suplimentară a traficului rutier deja complicat în urma dezvoltării masive a zonei.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Iași anunță că va lua o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul rutier, pentru a evita blocajele în circulație și, în același timp, pentru a permite derularea lucrărilor în condiții normale.

Astfel, vor fi etapizate lucrările pe Șoseaua Bucium. În acest sens, se vor face intervenții pe tronsoane scurte, care să permită traversarea acestora în intervale limitate de timp.

Se va recurge la supravegherea continuă a modului de organizare și desfășurare a lucrărilor în zona Bucium, atât ale Primăriei Municipiului Iași, cât și ale companiilor de utilități și ale unor investitori privați.

Lucrările vor fi desfășurate cu precădere în timpul nopții.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, anunță că va crește numărul de polițiștilor, de la Poliția Locală Iași și Serviciul Rutier, în toate zonele cu trafic aglomerat: Șoseaua Bucium – Str. Trei Fântâni – Granit, Șoseaua Nicolina – Bulevardul Poitiers – Str. Trei Fântâni.

Pentru degajarea traficului rutier spre zona Bucium, Primăria Municipiului Iași va crea benzi reversibile de circulație pe Șoseaua Bucium și Bulevardul Poitiers, în corelare cu evoluția lucrărilor.

O altă măsură luată de Primăria Municipiului Iași pentru decongestionarea traficului rutier este crearea unei girații în Baza 3, la intersecția dintre Calea Chișinăului și Str. Bucium.

Related Articles

Back to top button