featuredIașiiasistiriȘtiriUncategorized

Vremea din acest weekend aduce primele ninsori

În județul Iași se vor înregistra primele ninsori din această iarnă, conform prognozelor meteorologice.

Prefectul Județului Iași, Bogdan Cojocaru, a verificat bazele de deszăpezire ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

”Instituția Prefectului a transmis informări către toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului nostru. Este important să se poată interveni eficient, dacă va fi cazul. Există contracte de deszăpezire atât la nivelul DRDP, cât și la nivelul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Am verificat astăzi o parte din bazele de deszăpezire ale DRDP. Utilajele sunt pregătite să intervină și există stocuri suficiente pentru a menține drumurile naționale din județul Iași în condiții normale de circulație. Am dispus celor de la DRDP să acorde o atenție sporită în zona șantierelor de pe drumurile naționale, inclusiv la sensul giratoriu de la Târgu Frumos. Am cerut să fie luate toate măsurile necesare în ceea ce privește semnalizarea rutieră astfel încât șoferii să circule în siguranță și pe tronsoanele pe care se lucrează”, declară Bogdan Cojocaru.

Conform prognozei meteorologice transmise de Centrul Meteorologic Regional Moldova, în județul Iași, în perioada 18 noiembrie, ora 08.00, – 19 noiembrie, ora 08.00, vremea va fi închisă cu precipitații pe spații extinse. În cea mai mare parte a localităților din județ precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Și în municipiul Iași, mai ales pe coline, vor cădea precipitații mixte. Până spre seară, în multe localități stratul de zăpadă poate varia între 3 cm și 7 cm, iar în nordul și vestul județului poate ajunge la 10 cm. Temperaturile maxime nu vor depăși 4 grade Celsius – 5 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -3 grade Celsius – 1 grad Celsius. În a doua parte a nopții precipitațiile vor fi doar izolate, slabe și trecătoare, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală de 40 – 55 km/h, accentuând senzația de rece.

De asemenea, în perioada 19 noiembrie a.c., ora 08:00 – 20 noiembrie a.c., ora 08:00, vor mai fi fulguieli trecătoare, în primele ore ale zilei și în cursul nopții. Temperaturile maxime vor tinde spre 3 grade Celsius – 4 grade Celsius, iar cele minime vor fi negative în tot județul, între -4 grade Celsius și -3 grade Celsius.

Related Articles

Back to top button